Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Kind zwaargewond op strand Groede

Toegevoegd: 14-07-2008, 15.05 uur
Door: Roland de Jong
GROEDE - Op het strand aan de Zeeweg bij Groede is maandagmiddag een 12-jarige Duitse jongen zwaargewond geraakt nadat hij werd bedolven onder het zand.
 
Het ongeluk gebeurde rond 14.50 uur nabij standpaviljoen De Caroussel, gelegen tussen Nieuwvliet-Bad en Nieuwseluis. De jongen was samen met enkele anderen kinderen een tunnel aan het graven in de duinen toen deze plotseling instortte.


Het kind kon onder het zand vandaan worden gehaald maar de jongen was al buiten bewustzijn. Omstanders startten met reanimeren en zij kregen later hulp van twee ambulanceteams en de traumahelikopter uit Rotterdam. De jongen is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Brugge.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sjoerd (15-7-2008 om 08:22)
Het jongentje was idd aan het graven aan de duinrand maar niet alleen de ouders moeten opletten ook de strandgasten. Die zien gevaar, maar kinderen niet ook al is die 12. Ook de mensen van de strandwacht waren er nouw bij betrokken en die mogen ook genoemd worden. Heel goed gedaan allemaal!
Stephane (14-7-2008 om 23:13)
Beste Peer, ik vind je reactie nogal ongenuanceerd! Duits, Zeeuws, Belgisch, enz., maakt volgens mij allemaal niet uit. Laten we hopen dat het met dit kind helemaal goed komt en misschien daarna nadenken over een waarschuwing in meerdere talen aangaande zgn. kuilen/tunnels graven.
P (14-7-2008 om 22:46)
Gelukkig waren er wat hulpverleners in "burger" (brandweerman, politieagente en anesthesist aanwezig) die de strandwachten konden ondersteunen (voor en na anakomst ambulances). Om het verhaal nog triester te maken, het kind was niet op vakantie met zijn ouders maar met de ouders van een vriendje.
Peer (14-7-2008 om 20:49)
Vergeet niet dat het toeristen waren he, wij zeeuwen weten dan wel dat duibzand zich niet leent om een tunnel te graven, maar dat weten ze in het rurhgebied niet.
Daan (14-7-2008 om 20:28)
Ik begrijp niet goed dat dit nog voorkomt, hier is inmiddels al zo vaak over geschreven waaronder meerdere keren met dodelijk afloop. Je kunt als ouder het beste je kinderen deze berichten maar goed laten lezen of voorlezen. Weet niet of de kinderen zonder ouderlijk toezicht waren, zijn wel jong!!
Adriana (14-7-2008 om 20:15)
Gebeurt ieder jaar wel 1 of 2 keer. Hoop dat de jongen het overleeft maar we waarschuwen wel altijd voor de gevaarlijke zee maar waarschuwingen voor graven in het zand zou ook niet gek zijn...
Cookie-instellingen beheren