Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Autoschip vastgelopen bij Ossenisse

Toegevoegd: 18-07-2008, 19.33 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
OSSENISSE - Bij het Zeeuws-Vlaamse Ossenisse is vrijdagavond een autoschip vastgelopen. De hulpdiensten spraken van een GRIP 2 situatie. Het schip is inmiddels weer los.
 
Het schip, de 'Grande Dubai', liep volgens de politie rond 18.45 uur vast ter hoogte van de Zeedijk.  Rond 21.45 uur kon het schip met behulp van drie sleepboten worden losgetrokken. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. Voor zover bekend is er geen lekkage ontstaan. De strekdam waar het schip op is gevaren heeft wel schade opgelopen.


Het schip, dat vanavond naar Vlissingen zal worden gesleept, had geen lading aan boord ten tijde van het ongeluk.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Slepertje (21-7-2008 om 07:40)
@Peter De eerste sleepboten die er bij waren, waren van Polderman en de URS. Het schip is vlotgetrokken door de Hemiksem van de Union met als duwboten in de zij de Multratug 6 en de Bravo. Niks leuk weekendklusje voor Multraship dus, maar een gezamelijke actie van Polderman, de Union en Multraship
Peter (20-7-2008 om 14:13)
@ Jeroen: Heb je uberhaupt zelf wel eens gevaren? Aan je reactie te zien denk ik van niet. Niemand aan boord heeft belang bij het laten vastlopen van het schip. En dat over alles kapot varen slaat ook nergens op. Je bent zeker ook zo iemand die tegen de mosselvisserij op de waddenzee is?
Piet (19-7-2008 om 22:44)
Dit is een bekende van de werf de Schelde,nl de oude Dyvi Kattegat gebouwd op de helling in de binnenstad in 1973
Martin (19-7-2008 om 22:01)
Tjonge, de beste stuurman staat weer op de wal. Het is de loods die de aanwijzingen geeft en geloof me er is niemand die voor de lol een schip op de kant zet, zeker de kapitein niet. Ik denk eerder aan een technische oorzaak. Dergelijke opmerkingen slaan nergens op.
Jeroen (19-7-2008 om 16:01)
Die schippers moeten eerst eens leren hoe ze normaal varen op de westerschelde. Ze varen alles kapot met hun haastig gedoe vandaag of morgen gaat het een keer goed mis!
C.L. ( Kees) Muller (19-7-2008 om 14:56)
Vanuit buitenland ( kantoor Roemenie) de betrokken hulpverleners/bergers proficiat met jullie kordaat optreden. Geen of weinig schade, geen zware stookolie in het milieu en zeeschip veilig binnen. Beste groeten, Kees Muller Bucharest 19.07.2008
Cookie-instellingen beheren