Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Taakstraf wegmisbruikers in revalidatiecentra

Toegevoegd: 11-08-2008, 09.29 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Mensen die ernstige verkeersdelicten plegen moeten hun werkstraf binnenkort verplicht uitvoeren in revalidatiecentra. Justitie heeft dat onlangs afgesproken met Reclassering Nederland.
 
Nu worden de straffen vaak nog uitgevoerd bij buurtcentra, verzor-
gingstehuizen en kinderboederijen. Binnen revalidatiecentra worden
echter ook vaak slachtoffers van ernstige ongelukken behandeld.
De delinquenten kunnen daardoor zien hoe ernstige verkeersmis-
dragingen ook anders af kunnen lopen, aldus de organisaties.
 
Na de zomer begint in de regio Utrecht-Arnhem een proef met het toepassen van de werkstraf in revalidaticentra. Hierna kan de werkwijze binnen een jaar in het hele land worden toegepast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Susanne (11-8-2008 om 17:29)
Ik vind het een beetje zuur voor de mensen in het revalidatie centrum. De patienten die een ongeluk hebben gehad, die worden nu een beetje als 'aapjes' afgedaan. Kijk, als je niet je gordel omdoet, dan krijg je dit... Geen fijn gevoel voor die mensen lijkt me zo!
K (11-8-2008 om 15:48)
Stuur die mensen eens mee met de hulpverleners die als eerste bij een beknelling aankomen zodat ze zien wat een hulpverlener ziet. Reken maar dat ze hierna wat rustiger rijden.
Diana (11-8-2008 om 13:39)
Ben 15 jaar revalidant in centra.Het idee alleen al,dat zo een persoon mij zou moeten helpen tijdens een therapie.Straffen die handel.Ik ben met vele littekens,pijnen en handicaps ook voor het leven getekend.Kan mijn baan niet uitvoeren,geen kinderen op de wereld zetten,hoge kosten,daling inkomen.
Lezer (11-8-2008 om 11:34)
Een manier dit notoire aso gedrag in te dammen is de gouden koets en het roze papiertje (om te beginnen) een jaar af te nemen. Met de mededeling dat dit wordt beloond met een dijk van een boete, met taakstraf (wegmisbruikers) en met aantekening van het delict op het bewijs van goed gedrag.
Moeder (11-8-2008 om 10:56)
Goed zo daar ben ik voor dan kunnen ze eens zien wat ze een ander hebben aangedaan.
Cookie-instellingen beheren