Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Mysterieuze dood hondje Spooky in Sluis

Toegevoegd: 13-08-2008, 09.19 uur
Door: Roland de Jong
SLUIS - In Sluis is maandag een hond op mysterieuze wijze om het leven gekomen.


Hondenbezitter Kees van Sante uit Sluis was maandag enkele oude spullen in zijn auto aan het laden om die naar de milieustraat in Oostburg te brengen toen hij opmerkte dat zijn drie hondjes naar buiten waren geschoten. De hondjes waren naar een grasveldje nabij de Grote Maagdenstraat gerend.

Kees' schoonzoon ging direct naar het veldje om de hondjes weer terug te halen. Nadat hij de eerste twee hondjes had gepakt schrok hij zich rot: het derde hondje, een shi tzu met de naam 'Spooky', lag levenloos op de grond. Pogingen om het beest te reanimeren mochten niet baten.
 
Een man met een andere hond die zich ook op het veldje bevond gaf aan dat hij niets opmerkelijks gezien had. De politie kwam ter plekke en die raadde Van Sante aan om naar een dierenarts te gaan om de exacte doodsoorzaak vast te stellen. Die zal binnenkort sectie doen.

Volgens Van Sante is er inmiddels een getuige die heeft gezien dat een man het diertje heeft geschopt. Wat er precies is gebeurd is echter nog niet duidelijk. Bij de politie stond woensdagmorgen alleen nog maar een melding geregistreerd over het voorval. Er is nog geen aangifte gedaan. Spooky's eigenaar laat in een reactie weten dit binnenkort te gaan doen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Poppy (13-8-2008 om 13:48)
Heel triest voor het baasje om zo jehondje aan te moeten treffen. Maar helaas laat een hond ook wel eens geheel onverwachts het leven door een hartstilstand. Heb het zelf met mijn hond meegemaakt midden in het Sloegebied. Sterkte baasje!
Diana (13-8-2008 om 13:31)
Hopelijk is het geen zinloos geweld geweest, want dat lijkt me heel moeilijk te verwerken. Heel veel sterkte gewenst.
Lily (13-8-2008 om 13:26)
ALS ze de dader oppakken mogen ze die flink aanpakken van mij.
Sonia basting (13-8-2008 om 12:32)
Mijn dochter woont ook in Sluis. Iemand had de poort open gezet zodat haar hond was weg gelopen. Toen hij weer kwam had hij overal knuzengen aan zijn pootje op zijn lijf zo mensen moeten ze opsluiten.
Ireen (13-8-2008 om 12:30)
Wat erg als je dat meemaakt maar een hond kan ook een hartstilstand krijgen hoor net als een mens! De arts ziet gelijk of het mishandeling was veel sterkte hoor.
Jan (13-8-2008 om 10:24)
Als dat hondje echt is doodgeschopt vind ik dat niet normaal als je zoiets doet... Jammer voor de eigenaar, het is natuurlijk niet leuk een goede vriend doodgaat.
Cookie-instellingen beheren