Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 75 km

Ophef over flitsers bij Welkom bord

Toegevoegd: 13-08-2008, 09.56 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Dagblad De Telegraaf besteed vandaag aandacht aan flitsacties bij de 'Welkom in Zeeland-borden' op de grens van Zeeland en Noord-Brabant. Gasten zijn immers welkom, maar alleen als ze zich netjes aan de snelheid houden...
 
Met enige regelmaat worden door het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) achter de gastvrij en vriendelijk ogende borden mobiele radarcontroles opgebouwd. Dit natuurlijk tot ongenoegen van menig automobilist die het gaspedaal net iets te ver heeft ingetrapt. Reden genoeg voor De Telegraaf om woensdag in de ochtendkrant aandacht te besteden aan de controles.


De politie laat volgens de krant in een reactie weten geen invloed te hebben op de locaties waar door het BVOM wordt geflitst.
 
Gedeputeerde Poppelaars, onder meer verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid geeft in de krant aan dat 'stiekeme controles achter een welkomstbord te ver gaan'. Of het BVOM zich daar iets van aantrekt is natuurlijk maar de vraag...


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
René (13-8-2008 om 12:30)
Als je niet geflitst wil worden moet je je aan de snelheid houden. Daarbij zie ik niet in waarom stiekem flitsen erger is dan stiekem te hard rijden. Allemaal spelen we een kat-en-muis-spelletje, maar o wee als we verliezen... Zielig gewoon. Groeten van een snelle motorrijder.
Muis (13-8-2008 om 12:23)
Je moet het toch echt willen doen hoor? Achter een viaductje staan voor te flitsen. Ga toch andere dingen doen...
Zeeland (13-8-2008 om 11:58)
Nauurlijk moet er gecontroleerd worden, en waar en op wat voor manier en vanaf welke snelheid zal altijd wel een twistpunt blijven. Maar laten we eerlijk zijn het plaatsen van een meetpunt achter een bord welkom is niet taktisch
Tim (13-8-2008 om 11:53)
Wat een gezeur over de plaats waar die flits staat. Het is eigenlijk veel triester dat dit soort flits sactie's nodig zijn om dat er NOG steeds veelste hard wordt gereden.
Johnk (13-8-2008 om 11:46)
@ dre: "terwijl het een effectieve maatregel is om ongevallen te voorkomen". Dat is het volgens mij toch niet, effectief tegen ongevallen zou het zijn als er 1 km verderop een aanhouding plaatsvindt ipv over 6 weken een envelopje in de bus.
Erik (13-8-2008 om 11:42)
Terecht dat er eens iemand wat van zegt! Ik ben het eens dat er gecontroleerd moet worden maar dan wel op de plaatsen waar het verkeersonveilig is en niet op plaatsen waar het gemakkelijkst gescoord kan worden. Op de plaatsen waar doden zijn gevallen zie je ze nooit staan.
Cookie-instellingen beheren