Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
72 files van totaal 246 km

Grote zoekactie naar drenkeling

Toegevoegd: 14-08-2008, 15.01 uur
Grote zoekactie naar drenkeling
Door: Roland de Jong
BRESKENS - Voor de kust van Breskens wordt sinds 13.50 uur met diverse (reddings)boten gezocht naar een drenkeling.

Door nog onbekende oorzaak viel rond 13.00 uur een opvarende van het Belgische jacht 'Kahlan' over boord. Aanvankelijk zochten de andere opvarenden van het jacht eerst zelf, maar zij konden de drenkeling niet vinden. 


De reddingboten Zeemanshoop uit Breskens, Winnifred Lucy Verkade Clarck uit Cadzand en Uly uit Westkapelle zijn opgeroepen om te zoeken. Ook de waterpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), Rijkswaterstaat, een Seaking-helikopter uit Koksijde en het loodswezen helpen mee bij de zoekactie.

Rond 19.00 uur werd de zoekactie beëindigd. De drenkeling was toen nog steeds spoorloos. Vrijdagochtend zal mogelijk verder worden gezocht met behulp van sonarapparatuur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram Karels (15-8-2008 om 16:52)
Niels de zeemanshoop heeft rond 18.00 enkele bemanningsleden gewisseld is daarna teruggegaan om te helpen bij het sonar zoeken. Anja sterkte namens bemanning zeemanshoop.
Pieter (15-8-2008 om 15:12)
Ik vaar zelf ook , wat ik me afvraag is , of de persoon een reddingsvest aanhad ja/nee. Met een vest ben volgens mij makkelijker op te sporen.?Veiligheid aan boord staat bij mij op no:1. 'W-schelde is nu eenmaal risicovoller dan O-Schelde of V-Meer. Deel de ervaring om te voorkomen.
Len (15-8-2008 om 11:45)
Weer een ongeluk op het water, maar dit soort ongelukken kunnen worden voorkomen. Overboord slaan: draag een zwemvest en loop aangelijnd naar voor of achter. Deze persoon heeft waarschijnlijk geen zwemvest aangehad. Sterkte voor de familie met deze trieste verwerking.
Brandweerman (15-8-2008 om 09:47)
Mark heeft wel gelijk. Er gebeuren inderdaad meer ongeluken op/rond het water. Kijk eens terug dit jaar hoeveel duikers en niet dood of in moeilijkheden zaten, hoeveel bootjes er niet in gevaar waren? Mark heeft wel gelijk...
Anja (15-8-2008 om 08:53)
Bedankt, voor al jullie reacties, ik ben één van de nabestaande. Hij kon normaal zeer goed zeilen. We weten zelf nog niet wat er gebeurt is en ik vrees dat we dit nooit zullen te weten komen. We hopen alleen zijn lichaam terug te vinden. 1) voor de zekerheid 2) voor afscheid te kunnen nemen
Nickey (14-8-2008 om 23:01)
Mark je hebt wel gelijk hoor, maar ik denk dat het altijd al zo is geweest. Nu wordt er meer overbericht in de media. En inderdaad familie veel sterkte toegewenst.
Cookie-instellingen beheren