Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Reeks ongelukken in de provincie door gladheid

Toegevoegd: 25-11-2008, 13.52 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Als gevolg van de gladheid zijn vanochtend en vannacht verspreid over de provincie diverse ongelukken gebeurd. Niemand raakte gewond.


Met name vrachtwagens kwamen door de gladheid in de problemen. Zo raakte rond 02.30 uur een vrachtwagen van de weg op de Zaaidijk bij 's-Gravenpolder. Een behulpzame boer heeft de truck met behulp van een tractor weer op de weg gezet. De trucker kon zijn weg rond 04.45 uur weer vervolgen.

Op de Aardebolleweg in Wolphaartsdijk slipte rond 05.00 uur een vrachtwagen van de dijk. De laadbak moest worden leeggeschept om de vrachtwagen weer op de weg te kunnen takelen.


Ook diverse automobilisten verloren door de gladheid de grip op hun voertuig. Rond 07.30 uur botste op de Hertenweg in Nieuwdorp een automobilist achterop een aanhanger. Rond hetzelfde tijdstip gebeurde ook in Oostburg een ongeluk. Daar reed op de Munte een automobilist rechtdoor om vervolgens in een sloot te belanden.

Op de Baarlandsezandweg in Kwadendamme kwamen rond 08.00 uur twee automobilisten met elkaar in botsing. Een automobilist raakte de macht over het stuur kwijt en gleed naar de andere kant van de weghelft en kwam in aanrijding met een tegenligger.

In Kruiningen raakte rond 09.00 uur een Slowaakse vrachtwagenchauffeur in de berm. Een takelbedrijf heeft de vrachtauto weer op de weg gezet.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (25-11-2008 om 19:09)
Er is niet voor niets gewaarschuwd voor de gladheid. Vind wel dat het taalgebruik van Kirsten best aangepast mag worden of zulke reacties niet meer goedkeuren. Stoer hoor!!
Laura (25-11-2008 om 16:31)
Ook voor die fietsers veel gladheid! Verschillende leerlingen uit alle plekken kwamen te laat op het Reynaertcollege. Er waren er ook (waaronder ik zelf) veel gevallen. Er was namelijk op de meeste plekken nog niet gestrooid en dus nog spiegelglad
Chantal (25-11-2008 om 16:23)
.......en waarom reden er vanmorgen geen veolia bussen tussen heikant en terneuzen?...ook gladheid?
Seaman (25-11-2008 om 16:10)
Rijkswaterstaat is hier verantwoordlijk voor!Gemeenten en ondernemers moetsen stoppen..Uiteindelijk ging de hele gunning naar Balast Nedam, die enkele wagens in zeeland hebben rijden. Lokale ondernemers uitgeschakeld . .Tja en wij zeeuwen slapen voort!
Sas (25-11-2008 om 15:48)
De weg was wit uitgeslagen. Maar dan zie je nog mensen stoer je voorbij rijden om later ergens in de sloot te belanden. Mijn vriend ree middernacht ook op de snelweg en op de linkerbaan hoefde je gewoon niet te rijden dat was spiegelglad.
Tim (25-11-2008 om 15:36)
En Terneuzen ook.. Auto in de sloot langst de Tractaatweg..
Cookie-instellingen beheren