Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Huiszoekingen na afsteken illegaal vuurwerk

Toegevoegd: 26-11-2008, 16.51 uur
Door: Roland de Jong
WOLPHAARTSDIJK - De politie heeft dinsdag in Middelburg drie huiszoekingen gedaan nadat in Wolphaartsdijk drie mannen waren betrapt op het afsteken van illegaal vuurwerk. 


De drie werden dinsdagavond op de Kleine Pietweg aangehouden. De drie, 18, 23 en 24 jaar, waren rond 23.15 uur per auto naar de Kleine Piet gereden en hadden daar onder meer nitraatbommen en vuurpijlen afgestoken. Zij waren nog in het bezit van een vuurpijl, twee strijkers en twee vuurwerkbommetjes.

In de auto van het drietal werden een steekwapen, een luchtbuks en luchtdrukpatronen aangetroffen. Alles werd in beslag genomen en de drie Middelburgers zijn overgebracht naar Torentijd.


Bij de drie is huiszoeking gedaan. Daarbij werd nog meer illegaal vuurwerk aangetroffen. Twee van hen zijn in vrijheid gesteld. Bij de 23-jarige is thuis een vuurwapen aangetroffen, hij is niet in vrijheid gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
In dit geval (27-11-2008 om 23:49)
Meestal zijn het de zwaksten die dit gedrag vertonen met buksen en messen. Die kunnen anders niets klaarmaken, en zijn bang dat ze dan niets voorstellen. Maar met hun blote handen kunnen ze niet zo veel, vandaar die messen en buks.
Hennie (27-11-2008 om 18:02)
Hoe is het nu in vredesnaam mogelijk dat ze een pure crimineel niet vrijlaten? Het moet toch niet gekker worden!
Jackydee (27-11-2008 om 13:55)
Waarom zon ophef voor vuurwerk, belachelijk. Het word tijd, dat de politie eens echt werk vericht i.p.v. vuurwerkboefjes pakken. In Zeeland blijven de echte criminelen vrij en mogen alles terwijl de Zeeuwse politie de ontschuldige oppakken.
Anoniem (27-11-2008 om 12:22)
Hier Op Noordbeveland zijn ze ook lekker slim. Je ziet hier vrijwel nooit politie , hebben ze hondepoep bakken neer gezet op kortgene om deze tijd. De dag er na was er al een opgeblazen met Vuurwerk. De andere bak hebben ze stront in het zak vakje gedaan wat je niet ziet in het donker, lekker.
Ad (27-11-2008 om 11:41)
Goed dat ze opgepakt zijn. Ieder jaar is het ook prijs in pauweburg. Iedere avond omstreeks 23.00 zware ontploffingen dus geen gewone rotjes.
Caro (27-11-2008 om 11:26)
Als ze nou eens goed vuurwerk afsteken hoeven ze het met oudjaar niet te doen. Dan hebben ze alleen maar stompjes. Je heb er altijd die niet na denken alleen maar hun eigen ikke.
Cookie-instellingen beheren