Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Strooifrequentie bijzonder hoog in Hulst

Toegevoegd: 07-01-2009, 14.30 uur
Door: Anne Goudzwaard

HULST - Sinds de sneeuwval van afgelopen maandag wordt er volop gestrooid in de gemeente Hulst. De frequentie waarop er wordt gestrooid is bijzonder hoog. Sinds afgelopen maandag werd er zo'n 80 ton zout gestrooid. In een gemiddeld seizoen, van november tot april, wordt er normaal maar circa 100 ton gebruikt.
 
Vanaf vandaag, woensdag 7 januari, wordt er ook op de plaatsen waar ijs is vast gereden nu ook gestrooid met zand. Ook wordt vanaf vandaag zowel de A-route als de B-route gereden. Dat houdt in dat nu zowel de wijk- en dorpsontsluitingswegen als alle woonstraten worden gestrooid. De hoge alertheid van de gemeentelijke strooidiensten blijft gehandhaafd totdat de situatie weer normaal is.
 
 
 
Bijzondere aandacht is er voor de locaties waar ouderen komen of wonen, daar wordt dan ook handmatig met zout gestrooid. Volgens de gemeente hebben ook haar inwoners een verantwoordelijkheid bij de gladheidsbestrijding. De inwoners zijn immers verplicht om sneeuw en ijs van het voetpad voor of langs hun gebouw of tuin te ruimen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Suffie63 (7-1-2009 om 16:45)
"De inwoners zijn immers verplicht om sneeuw en ijs van het voetpad voor of langs hun gebouw of tuin te ruimen." Met dank aan de EU is deze verplichting al jaren niet meer van kracht..
Ijsmeester (7-1-2009 om 16:04)
Zeker alleen in het stadje Hulst zelf?, want Kloosterzande en omgeving was gisteren een ijsbaan, vaak komen omliggende dorpjes er slecht af, Hulst: denk ook eens aan omliggende dorpen en strooi ook daar wat lekkers....op de weg.
Matthijs (7-1-2009 om 15:35)
"De inwoners zijn immers verplicht om sneeuw en ijs van het voetpad voor of langs hun gebouw of tuin te ruimen." Wat een onzin! Dit is gewoon een taak v/d gemeente. Daar betaal je belasting voor. Zijn we straks ook verplicht om het gemeenteplatsoen te onderhouden? Of de weg opnieuw te bestraten?
Strooier (7-1-2009 om 14:51)
Hal! Ze zouden beter eens als kop gebruiken: "Eigendunk bijzonder hoog in Hulst!" Net of er in andere gemeenten niet meer gestrooid wordt dan normaal met deze weersomstandigheden. Pff... nu lijkt het nét of er alleen in Hulst zo goed gestrooid wordt!
Terneuzenaar (7-1-2009 om 14:50)
Gelukkig doet Hulst iets voor zijn inwoners. Hier in Terneuzen breek je je nek. Nergens was er gestrooid. Het is elke keer weer hetzelfde als het glad is. Niets wordt er gedaan. En dan moeten bewoners hun stoep schoonmaken?
Heidi (7-1-2009 om 14:49)
Dan zitten die van Middelburg momenteel zeker ook in Hulst????
Cookie-instellingen beheren