Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
29 files van totaal 113 km

Verongelukte Vlissingse onbekend met verkeerssituatie

Toegevoegd: 02-02-2009, 08.51 uur
Door: PZC
COLIJNSPLAAT - De 22-jarige Vlissingse die vrijdagavond dodelijk verongelukte op de Deltaweg bij Colijnsplaat, heeft niet geweten dat er een verkeerslichteninstallatie voor voetgangers is. Dat vermoedt de politie.


De vrouw is, nadat ze uit de bus is gestapt, achterlangs de bus gelopen om de Deltaweg over te steken. De chauffeur, zo is gebleken, had haar even tevoren uitgelegd dat ze voor de bus in de andere richting, naar de overkant moest.

De verkeerslichten op het kruispunt De Tol bij Colijnsplaat zijn er gekomen na een actie van bezorgde ouders in Colijnsplaat, Kats en Kortgene.

De kinderen die met de bus in Goes naar school gaan, moeten tenminste een keer per dag de gevaarlijke Deltaweg oversteken. Vorig jaar zijn er verkeerslichten geïnstalleerd, waarbij op de voetgangersoversteekplaats een bedienbare installatie is gemaakt.

De actievoerders van een paar jaar geleden zijn tevreden met de maatregelen die de provincie heeft genomen. Zolang de automobilisten netjes voor het stoplicht stoppen, is de veiligheid van overstekende voetgangers voldoende gewaarborgd. De automobiliste uit Berkenwoude, die de Vlissingse aanreed, is met een normale snelheid door groen gereden.

Het ongeluk lijkt dus een tragische samenloop van omstandigheden. Als de Vlissingse uit de bus naar voren was gelopen, had ze de oversteekplaats vrijwel zeker gezien.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Colijn bewoner (3-2-2009 om 17:44)
Ik wilde alleen melden dat er een klacht loopt. heeft ook niks met het ongeval te maken. zo was het ook niet bedoeld.
FH-KLand (3-2-2009 om 10:07)
@colijn-bewoner. Natuurlijk zal er regelmatig een overtreding worden begaan aldaar, maar zoals je kunt lezen, is helaas voor deze mevrouw, het slachtoffer de weg overgestoken, niet bij het verkeerslicht. Heeft dus niets met door rood rijden te maken.Helaas.
Lex (2-2-2009 om 21:01)
Het is erg genoeg dat dit gebeurt is maar iedereen weet dat voor de meeste mensen wachten te lang duurt. zoals al meer mensen zeggen doe een tunnel. dit is vragen om problemen.
Lullo (2-2-2009 om 18:28)
Vandaag zijn er 4 bekeuringen uitgedeeld omdat er 4 kinderen door rood liepen
Tc (2-2-2009 om 17:48)
Vroeger waren er bus -stop haltes,tegenwoordig zie je steeds meer dat de bus midden op de doorgaande weg moet stoppen,wat levensgevaarlijke situaties met zich meebrengt. Weet niet of dit hier ook zo is,maar alle veranderingen zijn niet altijd verbeteringen.
Colijn bewoner (2-2-2009 om 17:04)
Ik heb vorig jaar al een klacht ingediend dat er veel door rood wordt gereden van uit goes naar zierikzee en terug. steek elke dag over van colijn richting kats (noordlangeweg). mijn advies is cameras plaatsen.
Cookie-instellingen beheren