Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
78 files van totaal 308 km

Gevaarlijk zuur gedumpt op Schouwen

Toegevoegd: 03-02-2009, 13.49 uur
Gevaarlijk zuur gedumpt op Schouwen
Door: Roland de Jong
SEROOSKERKE (S) - In Serooskerke (S) zijn halverwege vorige maand enkele zakken met citroenzuur gedumpt. Dat heeft de politie, die op zoek is naar getuigen, nu pas naar buiten gebracht.


De zakken, acht stuks in totaal, werden dinsdagmorgen 13 januari gevonden nabij de trailerhelling bij de Schelphoek. In de zakken zat het milieugevaarlijke citroenzuur in poedervorm.

Volgens de politie is het poeder brandbaar en kan het explosief zijn. Ook kunnen mensen er pijnlijke, rode ogen door krijgen. Inademen van de stof kan resulteren in hoesten en keelpijn. De stof wordt met name gebruikt voor het doorspoelen van leidingen en het reinigen van wc's. De stof is ook gebruikt als ontsmettingsmiddel ten tijde van de MKZ-crisis.

De politie vraagt getuigen informatie door te geven via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoneim).


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nickey (3-2-2009 om 19:26)
Beste Mike, Ze heben waarschijnlijk eerst zelf onderzoek gedaan en zijn waarschijnlijk niet verder gekomen.Nu vragen ze om hulp van eventuele ooggetuigen.Misschien komt men nu verder.En voor de dader(s),Smeerlappen dit doe je niet.
GeJa (3-2-2009 om 18:55)
Wat een overdreven reactie over citroenzuur. Spul is gewoon eetbaar en is één van de meest veilige E nrs die er zijn. (E330). Afijn zoek maar eens bij Google op citroenzuur.
Wdeb (3-2-2009 om 18:33)
We gaan jou gelijk alles vertellen Mike !
Bert (3-2-2009 om 17:24)
Mike, regeer niet zo overtrokken. Het is dan misschien schadelijk voor de omgeving, maar niet voor het menselijk lichaam. Kijk ook eens naar onderstaande link http://www.food-info.net/nl/qa/qa-fi24.htm en http://nl.wikipedia.org/wiki/Citroenzuur
Sjaak (3-2-2009 om 16:33)
Hij had ze beter door het toilet kunnen spoelen in plaats van te dumpen en voor straf moet hij tien zure citroenen eten.
Mike (3-2-2009 om 15:21)
Lekker, dat het nieuws pas na een maand bekend gemaakt wordt. Daders en mogelijke aanwijzingen en sporen zijn al met de horizon vertrokken. Verder niet te spreken over de mogelijke aanraking met het water, dat mocht natuurlijk niet bekend worden! Goed werk Politie Zeeland!?!
Cookie-instellingen beheren