Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km
-->

Geschepte voetganger zwaargewond

Toegevoegd: 19-02-2009, 18.27 uur
Geschepte voetganger zwaargewond
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In Vlissingen is donderdag aan het einde van de middag een 78-jarige voetgangster zwaargewond geraakt toen ze op een zebra werd aangereden door een 26-jarige automobiliste uit Vlissingen.
 
Het Vlissingse slachtoffer stak rond 17.15 uur samen met haar 82-jarige man de zebra nabij de kruising met het Westerzicht en de Parklaan de Nieuwe Zuidbeekseweg over. Ze werd geschept door een automobiliste die naderde vanuit de richting van de Weijevlietweg. De automobiliste had de twee, vermoedelijk door de weersomstandigheden, te laat opgemerkt en moest daardoor hard in de rem. De auto begon daardoor echter te slippen en een botsing met de 78-jarige was niet meer te voorkomen. De man kon nog net op tijd opzij springen.


De gewonde is, nadat ze was gestabiliseerd door twee ambulanceteams, met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen. De automobiliste raakte niet gewond. De vrouw is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

-->

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frans1 (22-2-2009 om 12:31)
Ik wens het niemand toe om met een paar fracturen of rugletsel in een ambulance te liggen die over een tiental verkeersdrempels moet. Het doel heiligt de middelen niet !!!
Duidelijk (22-2-2009 om 10:34)
Laten we eens stoppen met oeverloos ouweneelen over schuld. Als daar te hard wordt gereden, en iedereen weet het, dan grijpt justitie wel in. De verhouding tussen automobilisten en voetgangers wordt alleen maar slechter als we zo blijven praten. UITKIJKEN is beter dan genezen.
Panda (21-2-2009 om 18:46)
KARIN Nee geen drempels die geven alleen vertraging, en kan mensenlevens kosten voor ambulance en brandweer TORENHOGE BOETES dan kijken ze wel uit,want als je aan hun geld komt, dan gaan ze wel doordenken
Panda (20-2-2009 om 16:28)
ZO HARD rijden als je door de weersomstandig heden bijna niets kan zien zulke mensen moeten goed aangepakt worden onveratwoordelijk.Ik hoop, dat alles nog goed komt met die mevrouw en haar man. Heel veel sterkte
Peter (20-2-2009 om 11:22)
Er word op die weg bijna altijd tehard gereden,het word tijd de automobilisten zich daar eens aan de snelheid gaan houden. Misschien zou regelmatig terugkerende snelheidscontrole hieraan mee kunnen helpen. Rij met je hart en gebruik je verstand.
Karina (20-2-2009 om 11:14)
Maak van elk zebrapad een verkeersdrempel zodat men verplicht is vaart te minderen zodra men een zebra nadert, dit systeem wordt in veel landen toegepast en is succesvol. Deze zebrapaden zijn ook een uitkomst voor de boulevards en binnenstad.
Cookie-instellingen beheren