Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dit moet je doen als je letselschade hebt opgelopen bij een verkeersongeval

Toegevoegd: 17-08-2022, 17:30 uur - In samenwerking met: Stipt Letselschade



Foto: HVZeeland.nl

Wanneer je een verkeersongeval hebt meegemaakt, kan het voorkomen dat je last hebt van lichamelijke of psychische verwondingen. Vaak is het mogelijk om deze schade aan uw lichaam vergoed te krijgen. Hoewel dit wel mogelijk is, is het niet altijd even makkelijk om deze vergoeding aan te vragen en ook daadwerkelijk te krijgen. Voor de mensen die letselschade hebben opgelopen én ook zeker willen zijn dat ze alles uit de kast hebben gehaald om een vergoeding te krijgen, is er een stappenplan gemaakt. Dit stappenplan kunt hieronder lezen. www.stiptletselschade.nl is een interessante site voor meer informatie over letselschade en het proces daaraan verbonden.

Bewijsmateriaal en arts bezoeken
Ten eerste is het heel belangrijk dat je als individueel aan de slag gaat om zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen. Denk hierbij aan het maken van foto’s van de situatie van het verkeersongeval. Je kunt ook ooggetuigen oproepen om hun verhaal te doen zodat de situatie ook vanuit andere perspectieven belicht wordt. Bij een aanrijding is het sowieso altijd zeer verstandig om een politierapport op te maken en een schadeformulier in te vullen. Bewijs is ontzettend belangrijk. Daarnaast moet u ook zo snel mogelijk bij een arts langs. Dit is vooral voor uw eigen gezondheid belangrijk maar is ook belangrijk in het proces van het opstellen van een medisch dossier. Dit dossier kan namelijk de verbanden tussen letselschade bij een verkeersongeval en het ongeval constateren.

Rechtshulp en aansprakelijkheid
Daarna is het belangrijk om wie van welke partij de ‘schuldige’ is. Letselschade Rechtshulp worden ook door de andere partij, de tegenpartij, betaald wanneer je te maken hebt met een situatie waarin er sprake is van volledige aansprakelijkheid. Het is belangrijk dat u hier een gespecialiseerd iemand voor inschakelt. Denk daarbij aan een advocaat of een jurist. Daarnaast moet u er ook voor zorgen dat u de schade claimt van het ongeval. U kunt aangeven of het de aansprakelijkheid volledig, deels of helemaal niet bij de tegenpartij ligt. De tegenpartij krijgt daarna de optie om dit te erkennen of juist te verwerpen. De eerste stap in deze procedure van claimen is de aansprakelijkheid toe eigenen en erkennen.

Aansprakelijkheid onderhandelen en schadeposten
Wanneer jij de andere partij aansprakelijk hebt gesteld voor uw schade, zal er een onderhandeling plaatsvinden. Dit komt vooral voor wanneer er sprake is van volledige aansprakelijkheid maar de tegenpartij erkent dit deels of helemaal niet. Wanneer er niet een uitkomst komt uit de onderhandelingen, zal er naar de rechter gestapt moeten worden die uiteindelijk de hele zaak zal bekijken en overwegen. Daarna is het een kwestie van extra gemaakte kosten claimen. Het is belangrijk om hier een goed overzicht bij te gebruiken. Schrijf dus voor jezelf op welke kosten je allemaal hebt gemaakt na het ongeval. Denk hierbij aan ziekenhuiskosten, portokosten maar ook aan kleinere kosten zoals de printkosten bijvoorbeeld. Alle beetjes helpen om al uw kosten weer gedekt te krijgen.

Medisch dossier en een voorschot
Het is belangrijk dat u in de tussentijd ervoor zorgt dat u uw medisch dossier in handen krijgt. Dit dossier bestaat namelijk uit belangrijke informatie over u en uw ongeval. Zo worden alle verwondingen, letselschade en andere bijzaken netjes onder elkaar gezet. Dit dossier zal daarna door bijvoorbeeld de tegenpartij in gezien willen worden. Zo is het voor hen duidelijk wat er precies met u aan de hand is sinds het ongeval. De kwesties rondom het geld na een ongeval kunnen eindeloos duren. Daarom is het belangrijk dat u een voorschot aanvraagt. Dit houdt in dat u de financiële schade in ieder geval al betaald krijgt zodat u niet slachtoffer wordt van het lange wachten op het ‘echte’ geld van de financiële schade.


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren