Weerbericht:
Toenemende bewolking en vanuit het westen af en toe regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Nieuwsdossiers » Uitbraak Coronavirus COVID-19

Op deze pagina treft u de artikelen in ons nieuwsdossier 'Dossier: Uitbraak Coronavirus COVID-19'.

'Hulpverlening grensregio gegarandeerd'

24-03-20 | 'Hulpverlening grensregio gegarandeerd'

MIDDELBURG - Zeeuwen hoeven zich geen zorgen te maken over de hulpverlening in de grensregio nu België diverse grensovergangen volledig heeft afgesloten. Dat zegt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).

Lees verder (1 reactie) »
Inzamelingsactie politieagenten aangepast

24-03-20 | Inzamelingsactie politieagenten aangepast

GOES - De inzamelingsactie van politiemensen om het Admiraal De Ruyterziekenhuis (Adrz) aan voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen te helpen wordt aangepast. De spullen kunnen niet meer worden afgeleverd op het politiebureau in Goes.

Lees verder (0 reacties) »
IC-patiënten kunnen worden overgeplaatst

24-03-20 | IC-patiënten kunnen worden overgeplaatst

MIDDELBURG - Patiënten die intensieve ziekenhuiszorg (intensive care) nodig hebben en niet terecht kunnen in een ziekenhuis in hun regio, kunnen vanaf nu ook terecht in de ziekenhuizen in Goes en Terneuzen. Dat zegt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).

Lees verder (3 reacties) »
Goes sluit voetbalkooien en sportpark

24-03-20 | Goes sluit voetbalkooien en sportpark

GOES - De gemeente Goes heeft eerste locaties aangewezen die gesloten worden om samenscholing tegen te gaan. Gisteren kondigde het kabinet aan dat burgemeesters de mogelijkheid kregen om dergelijke maatregelen te nemen in de strijd tegen de verspreiding van het Coronavirus.

Lees verder (4 reacties) »
Drie nieuwe Zeeuwse sterfgevallen Coronavirus

24-03-20 | Drie nieuwe Zeeuwse sterfgevallen Coronavirus

MIDDELBURG - Nog eens drie Zeeuwse Coronapatiënten zijn sinds gisteren overleden. Daarmee komt het totaal aan Zeeuwse sterfgevallen op vijf. Het aantal nieuwe Coropatiënten is met tien gestegen, zo meldt de GGD Zeeland.

Lees verder (0 reacties) »
Nog wel buiten spelen, geen pot voetbal meer

24-03-20 | Nog wel buiten spelen, geen pot voetbal meer

KAPELLE - De politie krijgt veel vragen van mensen die willen weten of kinderen (gezien de nieuwe maatregelen rond de bestrijding van het Coronavirus) nog wel mogen buiten spelen of mogen spelen met vrienden.

Lees verder (3 reacties) »
Supermarkten beperken aantal klanten in winkel

24-03-20 | Supermarkten beperken aantal klanten in winkel

MIDDELBURG - Supermarkten gaan strenge regels hanteren om er voor te zorgen dat klanten binnen voldoende afstand tot elkaar kunnen houden. Dat meldt het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL).

Lees verder (11 reacties) »
VRZ: Help anderstalige arbeidsmigranten

24-03-20 | VRZ: Help anderstalige arbeidsmigranten

MIDDELBURG - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) roept mensen op om anderstaligen in hun buurt te informeren over het maatregelen van de Rijksoverheid omtrent het Coronavirus.

Lees verder (12 reacties) »
Wijkagenten: Ga niet naar drukke plaatsen

24-03-20 | Wijkagenten: Ga niet naar drukke plaatsen

MIDDELBURG - De Middelburgse wijkagenten roepen vanwege het Coronavirus via social media dringend op om niet naar drukke plaatsen zoals de Mortiereboulevard te gaan.

Lees verder (5 reacties) »
Alle samenkomsten tot 1 juni verboden

23-03-20 | Alle samenkomsten tot 1 juni verboden

MIDDELBURG - Alle samenkomsten (evenementen en bijeenkomsten) worden verboden tot 1 juni. Er geldt geen ondergrens meer van 100 personen. Voor scholen geldt een andere regeling. Eerder afgekondigde maatregelen blijven van kracht. Dat heeft minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zojuist bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Deze vond plaats na een crisisberaad.

Lees verder (4 reacties) »
'Geen beademing meer bij reanimatie volwassene'

23-03-20 | 'Geen beademing meer bij reanimatie volwassene'

MIDDELBURG - Burgerhulpverleners worden opgeroepen om bij reanimaties bij volwassenen niet langer mond-op-mondbeademing toe te passen.

Lees verder (10 reacties) »
Vanavond gesprek over maatregelen toerisme

23-03-20 | Vanavond gesprek over maatregelen toerisme

MIDDELBURG - Vanavond wordt gesproken over maatregelen om het aantal mensen de komende weken beperkt te houden. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland kan de provincie een grote toestroom van toeristen er momenteel namelijk niet bij hebben gezien de zorgcapaciteit.

Lees verder (8 reacties) »
Vijfde traumahelikopter voor IC-patiënten

23-03-20 | Vijfde traumahelikopter voor IC-patiënten

MIDDELBURG - Vanaf morgen beschikt Nederland over een vijfde traumahelikopter. Deze is speciaal bedoeld om intensive-care-patiënten zo snel mogelijk te vervoeren en zal in het gehele land inzetbaar zijn. Dat meldt het Radboud UMC.

Lees verder (1 reactie) »
Spullen patiënten Adrz uitgewisseld in tent

23-03-20 | Spullen patiënten Adrz uitgewisseld in tent

GOES - Vanaf dinsdag biedt het Adrz in Goes patiënten en hun naasten de mogelijkheid om persoonlijke spullen uit te wisselen. De spullen kunnen dagelijks tussen 12.00 en 15.00 opgehaald en/of weggebracht worden bij een tent voor het ziekenhuis.

Lees verder (0 reacties) »
Zes nieuwe besmettingen Coronavirus

23-03-20 | Zes nieuwe besmettingen Coronavirus

MIDDELBURG - Sinds gisteren zijn zes mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19) in Zeeland. Het gaat om inwoners van Tholen (3x), Hansweert, Lewedorp en Vlissingen.  De GGD Zeeland heeft dat zojuist naar buiten gebracht.

Lees verder (0 reacties) »