Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Strandwacht redt redders en hond

Toegevoegd: 24-05-2009, 18.57 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De Vlissingse strandwacht heeft zondagmiddag twee mensen gered die een hond wilden redden uit de vaargeul voor de Boulevard. Ook de hond werd gered.


Het dier was rond 13.00 uur gaan zwemmen, maar kon door de sterke stroming niet meer op eigen kracht aan wal komen. Twee omstanders zijn hierop het nog koude water (14-15 gr. C) ingegaan in een poging het dier te redden.

Toen de redders bij de labrador arriveerden konden zij de kop van het volwassen dier nog maar net boven water houden. De bemanning van de strandreddingboot heeft de twee mannen en de hond uit zee gehaald en veilig teruggebracht naar de wal.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jo (24-5-2009 om 19:51)
Hulde voor de redders zowel van de hond als van de redders van de hond,niet veel mensen doen dat na.
Moniek (24-5-2009 om 19:40)
Strandwacht Vlissingen heel erg bedankt! zonder jullie was het misschien heel anders afgelopen. Ook de redders van de hond hadden grote moeite om terug te komen door de stroom. Overigens maken de hond en de redders het nu goed.
Magda (24-5-2009 om 19:24)
Fantastisch dat er nog zulke mensen zijn die hun eigen hachje voor een hond inzetten.Een dikke pluim!
D&D (24-5-2009 om 19:05)
Oh dit was zo erg om te zien! We zagen het allemaal gebeuren dus zijn keihard naar de strandwacht gerend om dat bootje te sturen, meteen al die mensen van dat strand spullen pakken en kijken We zagen het al helemaal fout gaan, maar gelukkig zijn de twee mannen en de hond veilig aan wal gekomen!
Cookie-instellingen beheren