Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Grote multidisciplinaire oefening op Veerse Meer

Toegevoegd: 04-08-2009, 21.56 uur
Grote multidisciplinaire oefening op Veerse Meer
Door: KNRM Veere
VEERE - De Bastiaan de Langeplaat, een eilandje in het Veerse Meer, was maandagavond het decor voor een multidisciplinaire oefening.
 
Doel van de oefening was met name gericht op de samenwerking en de communicatie tussen de KNRM Veere, de Waterpolitie, het Waterschap Zeeuwse Eilanden en de Delta Reddingshondengroep. Het scenario van de zoek- en hulpverleningsactie was een sinds enige dagen vermist persoon, waarvan werd vermoed dat die zich op de Bastiaan de Langeplaat bevond. Enkele familieleden waren op eigen gelegenheid naar het eilandje gegaan om te zoeken en daar door uitputting en onderkoeling ook zelf in de problemen gekomen.


Nadat de hulpdiensten waren gealarmeerd werd een crisiscentrum ingericht op het terrein nabij de kanohaven “de Piet”.  Vandaar uit werd de inzet van de eenheden gecoördineerd. Middels een vaartuig van het Waterschap en de Politie te water werden enkele eenheden van de reddingshondengroep naar het eilandje overgebracht. Tevens werd vanaf het water door de P174 en de reddingboot John Stegers van de KNRM een zoekactie gestart in de omgeving van het eiland.  Binnen een half uur werden door de verschillende diensten de 4 zoekers en het vermiste slachtoffer gevonden.

Door op deze manier samen te werken ontstaat voor alle partijen een goed beeld van ieders (on)mogelijkheden. De onderlinge communicatie en samenwerking bleek vlot te verlopen. Na afloop waren alle betrokken hulpverleners dan ook enthousiast over het verloop van de avond.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren