Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 15 km

KNRM heeft drukke zomerdag

Toegevoegd: 06-08-2009, 09.13 uur
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - Het mooie weer heeft gisteren veel watersporters het water op gekregen. De redders van de KNRM hadden het daardoor echter wel extra druk.


Om 14.30 uur was de inzet van de reddingboot Koopmmansdank gewenst bij een zeiljacht dat op de Noordzee in de Geul van de Banjaard motorpech had gekregen. Met de reddingboot is het jacht met daarop vier personen, naar de Roompotsluis gebracht.

Drie uur later was de reddingboot Harder nodig op de Oosterschelde. Daar was een zeiljacht met vier personen ter hoogte van de Hammen 6/8 gestrand. Het lukte de bemanning van de reddingboot om het jacht los te krijgen. Het jacht kon hierna zijn reis vervolgen. Er was geen schade.

Om 20.40 uur werd de reddingboot Koopmansdank opnieuw ingzet. Dit keer was een sportvisboot met daarop twee opvarenden in de problemen gekomen. Ter hoogte van de OR9-boei lag het bootje met motorpech. De reddingboot heeft het bootje opgehaald en bij de trailerhelling bij de Roompotsluis afgeleverd.

Later op de avond moest de reddingboot Koopmansdank opnieuw uitrukken. Rond 22.40 uur kwam de melding binnen dat er een vuurpijl was waargenomen. Vijftien minuten later werd de KNRM-reddingboot van het station Westkapelle, de Uly, opgeroepen voor dezelfde melding. Een visser op het strand bij Oostkapelle had een rode lichtkogel gezien. In overleg met het kustwachtcentrum werd door de twee reddingboten een zoekslag gemaakt richting de stormvloedkering. De KNRM-truck zocht het strand af richting Vrouwenpolder.

Bij enkele vissers werd navraag gedaan en deze meldden dat het waarschijnlijk om een zogenaamde Chinese lampion ging die van land was opgelaten en heel lang met een rode lichtkogel in de lucht blijft hangen. Door de reddingboten werd de zoekslag afgemaakt waarna in overleg met de Kustwacht de zoekactie werd afgeblazen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren