Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Ernstig ongeval blijkt valse 112 melding

Toegevoegd: 26-11-2009, 18.08 uur
Door: Manfred Berrevoets
OOST-SOUBURG - Donderdagmiddag kwam er bij de meldkamer van Politie Zeeland een melding binnen van een ernstig ongeval op de Middelburgsestraat in Oost-Souburg. Na onderzoek blijkt het te gaan om een valse melding.

Een jongetje zou rond 16.45 uur zijn aangereden door een scooter. Hij zou op de grond liggen en niet meer reageren. Ook zou hij gewond zijn geraakt aan zijn hoofd. De hulpdiensten rukten met spoed uit om hulp te bieden.


Ter plaatse aangekomen bleek er helemaal niemand aangereden te zijn, de agenten troffen geen gewond kind aan op de Middelburgsestraat en ook niet in de omgeving. Hier bleek duidelijk sprake van een valse melding en dus misbruik van het alarmnummer 112.

Bij het KLPD in Driebergen, waar de 112-melding is binnengekomen, wordt nu gerechercheerd met de bekende gegevens van de telefoon waarmee gebeld is. De Zeeuwse politie zoekt getuigen die mogelijk iets meer weten van diegenen die de melding hebben gedaan. Zij worden verzocht zich te melden op het politiebureau in Vlissingen, of te bellen met 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marga (26-11-2009 om 20:13)
Ik dacht dat een 112 melding altijd te achterhalen was? Het gedrag van mensen wordt met de dag asocialer en onbeschofter. Verveling? Aandacht nodig? Ik hoop dat deze leugenaar / bedrieger alle kosten moeten betalen.
Rineke (26-11-2009 om 20:07)
Ze worden bedankt. De jongen die 112 belde toen ik met mijn auto op zijn kop in de sloot lag met 2 kinderen werd niet geloofd...gevolg van dit soort streken. Ik wilde dat ze dat eens besefte!!!
Marc (26-11-2009 om 19:32)
Gewoon tel oproep achterhalen kosten op ouders of kinderen verhalen kan gewoon niet
Susan (26-11-2009 om 19:30)
En wij maar wachten op het werk op een ambulance terwijl er gezegd werd dat ze nog een rit hadden in Souburg. Dus wij hebben blijkbaar voor niets langer moeten wachten. Wat heb je er nu aan om een valse melding te maken. Je dupeert er alleen andere mensen mee...
Vaisonne (26-11-2009 om 19:28)
Wat een misselijke grap. Nou ja, grap......met zoiets spot je niet! Oppakken en alle onkosten verhalen op deze persoon!!
Jeroen (26-11-2009 om 19:21)
Nee, het is niet goed om zo'n melding te maken Ja, jullie zijn zelf ook jong geweest, en heben vast wel eens uitgeprobeerd wat dat 112 bellen nou precies is;-) Als het om een jong ventje gaat, gewoon de politie langs zn ouders sturen, een boete geven vind ik wat ver gaan(ligt aan leeftijd)
Cookie-instellingen beheren