Weerbericht:
Vrij veel wind en regenachtig. Langs de kust zware windstoten
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie gewonden bij woningbrand Middelburg

Toegevoegd: 11-12-2009, 00.51 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij een woningbrand in Middelburg zijn in de nacht van donderdag op vrijdag drie personen gewond geraakt.


De brand woedde rond 00.05 uur in de slaapkamer van een pand aan de Vreedenburg in de wijk Dauwendaele. De brandweer liet twee bluswagens en een ladderwagen ter plekke komen, maar uiteindelijk was de brand snel onder controle. Hierdoor kon verspreiding naar andere gedeelten van het pand worden voorkomen. Rond 00.20 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland zijn drie personen gewond geraakt. De bewoner was tijdens het ontstaan van de brand in het pand aanwezig. Die wist met hulp van de buurvrouw het pand te verlaten. De bewoner is met lichte verwondingen aan het gezicht en rookinhalatie door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De buurvrouw en de bewoner van de woning er boven zijn door het ambulancepersoneel onderzocht. De laatstgenoemde is ook uit voorzorg meegenomen naar het ziekenhuis.

De woning liep flinke schade op. Een exact schadebedrag is nog niet bekend. Stichting Salvage komt ter plekke om de schade af te handelen. De woning en een bovenliggend pand zijn geventileerd. In het pand en de omliggende woningen werden door de brandweer metingen verricht om verspreiding van koolmonoxide (een product in de brandrook) uit te sluiten.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren