Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Waarschuwing voor winterweer

Toegevoegd: 20-12-2009, 11.22 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het KNMI heeft ook voor Zeeland een weeralarm afgegeven. Er is sprake van gladheid en slecht zicht op de weg.
 
Volgens het KNMI is er sprake van een harde wind en daardoor verstuift de sneeuw. Daardoor is er sprake van zichtverslechtering. Sneeuw en de overlast houden tot in de middag aan. De Verkeersinformatiedienst (VID) laat echter weten niet veel verbetering van het gladheidsniveau te verwachten.


Vanmiddag gaat de sneeuw in het westen gedeeltelijk over in regen of natte sneeuw, maar is er doordat de vorst in de grond zit nog steeds gevaar voor gladheid. Vanavond zijn er langs de kust enkele winterse buien mogelijk, er is daarbij ook kans op onweer. Ook vanochtend heeft het in de provincie al even geonweerd.
 
De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben aangegeven dat mensen indien mogelijk geen gebruik moeten maken van de trein of hun reis uit moeten stellen. Mensen moeten rekening houden met vertragingen, extra overstapmomenten en uitval van treinen.
 
Ook de verkeersdienst van de ANWB waarschuwt voor de weersomstandigheden: "Op veel snelwegen wordt langzaam gereden. De linkerrijstrook is meestal niet begaanbaar en op sommige wegen zijn zelfs sneeuwduinen ontstaan. Als het niet strikt noodzakelijk is kunt u beter niet de weg op gaan."
 
Zie ook:
- Tips 'Rijden in winterse omstandigheden'


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cindy (21-12-2009 om 11:44)
In hartje winter rijden zelfs de treinen in Siberië. Soms een halve dag vertraging, maar ze rijden gewoon. Om de zoveel tijd bevriezen er onderdelen van de trein en dat wordt dan met veel bikken ter plekke opgelost. Daar worden mensen niet betutteld met weeralarmen.
Patrickje (20-12-2009 om 15:50)
Ja vreselijk dat gezeur van ANWB met weeralarm.Mensen gek maken en bang voor niets. Geen centje pijn in de sneeuw op de weg.. Je kunt gewoon normaal rijden maar niet stom sturen of remmen.Ik rijd al in de sneeuw vanaf 1983 en stelt niets voor als je maar anticipeert!!! Dus niet 20 km per uur !!!
Henri (20-12-2009 om 15:29)
ONGELOOFELIJK !! WEERALARM, iedereen in de bunkers en niet meer naar buiten, vreselijk gevaarlijk die koning winter pfff!!! Hoezo beter geen treinen? In de jaren 70en 80 reden ALLE treinen gewoon met soms beetje oponthoud.De snelwegen zijn prima berijdbaar, HOUD OP met mensen bang te maken ANWB !!!
Kees (20-12-2009 om 13:20)
Er zijn er altijd toch niet die eraan houden,denken nog even in te halen,even later zijn ze op een heuvel beland,dan zoeken ze ,t maar uit,en geen medelijden mee.,lees aub de tips.gaan we nou eindelijk afstand houden.
Lion (20-12-2009 om 12:33)
Morgen zijn er toch veel die nog moeten werken. Denk dan ook dat er morgen veel meer problemen zijn op te weg,wat moet dat dan voor probleem zijn vandaag gewoon strooien
Florisjan (20-12-2009 om 12:02)
Tja, en dan zijn er nog altijd dommerikken die ondanks deze vrije zondag met dit weer de weg op gaan, tja, dat is vragen om ongelukken!
Cookie-instellingen beheren