Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Spookrijder op A58 Arnemuiden

Toegevoegd: 08-01-2010, 17.53 uur
Door: Roland de Jong
ARNEMUIDEN - De politie heeft zich vannacht bezig gehouden met een melding van een spookrijder op de A58 bij Arnemuiden.


Rond 01.35 uur kwam de melding binnen dat er op de rechterrijbaan een spookrijder reed. Agenten troffen de auto aan en lieten de bestuurder middels de blauwe lampen en het rode stopteken stoppen. Ze spraken de bestuurder aan en lieten hem onmiddellijk de auto keren, zodat de auto in de goede rijrichting stond.

De bestuurder, een 86-jarige man uit Pont-A-Celles (B) en zijn vrouw, zaten in de auto en hadden geen idee waarom ze moesten stoppen. Ze vertelden dat ze voor het eten vanuit Breda vertrokken waren en dat ze via Brussel in Charleroi hadden willen komen.

Om onduidelijke redenen zijn ze in Zeeland terechtgekomen. Vermoedelijk hebben de mensen zeven tot acht uur rondgedoold, zonder te weten waar ze waren. De agenten hebben de mensen vervolgens de weg gewezen en zijn achter hun auto aangereden tot aan de afslag Heinkenszand. De man reed echter erg gevaarlijk. Hij reed niet harder dan 60 / 70 km/u en slingerde over de weg.

Hierop hebben de agenten de bestuurder weer aan de kant gezet en hem gevraagd hen te volgen naar het bureau. Daar heeft de man zijn zoon gebeld en hem gevraagd hen en de auto op te halen. Het bejaarde echtpaar is in het politiebureau in Goes opgevangen met een warme maaltijd en een bakje koffie.

Omstreeks 06.30 uur arriveerde de zoon met een bergingsvoertuig en nam zijn ouders en hun auto mee. Het rijbewijs van de bejaarde man is ingenomen en hij ontving een proces verbaal voor spookrijden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Edje (8-1-2010 om 21:44)
Even een reactie op harebar....waarom denk je dat ze een boete krijgen....geldt voor ierdereen die zoiets doet dus ook voor een ouder echtpaar wat niet meer hoort te rijden....rijbewijs inleveren en boete terecht.....is niet leuk voor hun maar dat is de wet en iedereen hoort zich daar aan te houden
Helaas (8-1-2010 om 21:32)
@ Harrebar: sorry maar als ik een eenrichting inrij waar ik nie in mag krijg ik ook een boete, tis alleen niet zo gevaarlijk als op de snelweg, ik wil je nog wel is horen als de beste man op je ingereden was als je met je gezin in de auto zat. ik vind de politie nog coulant dat ze meereden.
Rene (8-1-2010 om 20:29)
Eigenlijk heel zielig zulke bejaarde mensen horen niet meer op een snelweg te komen. In hun eigen stad om een boodschap gaat meestal nog wel maar als ze verder weg gaan krijg je dit soort narigheid. gelukkig is het met een sisser afgelopen
Chris (8-1-2010 om 20:11)
Pfffffff....dat is goed afgelopen!
Vlissinger (8-1-2010 om 20:02)
Wanneer komt er nou is een test voor oudere in het verkeer? dit keer ging het goed, maar het gaat op deze manier een keer goed fout!
Nellie (8-1-2010 om 19:41)
Waarom niet direcht bij eerste aanhouding een procesverbaal geven?? als de agenten niet hadden gezien dat die man gevaarlijk reed had hij zn rijbewijs nog en geen procesverbaal gekregen. de wet zit krom in elkaar. maar die man was wel een gevaar voor zich zelf en andere weg gebruikers
Cookie-instellingen beheren