Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 19 km

Waarschuwing beperkte gladheidsbestrijding

Toegevoegd: 10-02-2010, 17.16 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De gemeente Kapelle waarschuwt weggebruikers voor de beperkte gladheisbestrijding die momenteel plaatsvindt. Ook Terneuzen gaat minder strooien en roept op extra voorzichtig te zijn.


Al enige tijd is in Nederland sprake van problemen in de aanvoer van strooizout. De meeste leveranciers zijn door hun strooizout heen, zo ook die van verschillende Zeeuwse gemeentes, waaronder dus ook Kapelle en Terneuzen.

Om zo lang mogelijk met de zoutvoorraad te doen in afwachting van een nieuwe levering strooisel, is het aantal te strooien wegen naar beneden bijgesteld. Momenteel worden in Terneuzen en Middelburg bijvoorbeeld alleen nog de belangrijke doorgaande wegen gestrooid waar ook veel openbaar vervoer en hulpdiensten gebruik van maken.

Kapelle strooit alleen met zand. “Eerst worden de doorgaande routes en de verzamelstraten gestrooid. Pas uw snelheid en rijgedrag aan”, zo is te lezen op de website van de gemeente.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dima (10-2-2010 om 18:26)
Tekort.... maar genoeg jeugd in de gemeente om de straten schoon te vegen ,..... waarom niet met zijn allen enkele uren per dag gewapend met bezem en of sneeuwschuiver aan de slag?!!! geeft een hoop gezelligheid en saamhorigheid, zeker weten dat het ''mes'' zo aan 2 kanten snijdt!
Mark (10-2-2010 om 17:34)
Op schouwen-Duiveland moeten ze een overvloed aan strooizout hebben daar worden als eerste de parkeerplaats bij het gemeentehuis gestrooid en de parkeerplaats in de schelde straat. Ook word hier gestrooid op de schelphoek waar bijna niemand komt. Volgens mij kunnen ze het beter gebruiken.
Harry (10-2-2010 om 17:27)
Ja pas uw snelheid aan. en dat wil niet zeggen zoals vanmorgen, tussen 8 en10 op de A58! waar nagenoeg GEEN sneeuw (meer) op de weg lag en dan toch mensen die 50km/h gaan rijden. als je niet durft, terwijl t wel kan, ga dan buiten de spits rijden aub of oude rijksweg. levensgevaarlijk en irritant
Cookie-instellingen beheren