Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 41 km

Poging doodslag wordt noodweer

Toegevoegd: 18-02-2010, 14.33 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vandaag een 52-jarige inwoner van Hoek vrijgesproken. Tegen de man was voor poging doodslag een gevangenisstraf van een jaar waarvan vier maanden voorwaardelijk geëist.


Op 25 mei vorig jaar kwam het latere slachtoffer samen met een vriend - met veel gescheld en dreigementen - bij de Hoekenaar verhaal halen over een deal met een auto waar hij ontevreden over was.

Volgens de Hoekenaar werd hij plotseling door de jongeman met een koevoet aangevallen. Hij pakte een breekijzer en haalde daarmee uit. De jongeman viel op de grond en bleek of door de klap of door de val een hersenkneuzing en een bloeding plus een gebroken nekwervel te hebben opgelopen. Toen hij in het ziekenhuis werd opgenomen nam hij tegen de medische adviezen in de benen.

De rechtbank ontsloeg de verdachte vandaag van rechtsvervolging omdat hij zou hebben gehandeld uit noodweer.
 
- Eis celstraf voor slaan met breekijzer (05-02-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hans van Grietje (18-2-2010 om 20:15)
Wat een bizar-lompe reactie Walter. De man werd aangevallen toen hij bij/ in zijn schuur stond. Een schuur lijkt mij een uitstekende plek om een breekijzer op te bergen. Of ligt die van jou in je bestekbak? Wat betreft de uitspraak; Keurig geregeld zo zou ik zeggen!
M. (18-2-2010 om 19:19)
@ WalterS: Zou jij jezelf in elkaar laten slaan door een heethoofd? Je weet de situatie niet, lijkt me behoorlijke zelfverdediging.. Ik zeg hiermee niet dat het goed handelen is om er gelijk op los te slaan maar deze man kon niet eerst rustig nadenken hoe hij beter kon handelen denk ik!
Jack.h (18-2-2010 om 18:20)
Beste Walther, het is maar goed dat u geen rechtspraak doet. Je moet eerst overhoopgestoken worden of in mekaar geramd eer je wat terug mag doen(eigen rechter is ook niet goed te praten maar bij deze zaak heeft de rechter een goede beslissing genomen.
Harry (18-2-2010 om 17:59)
Nee Walther lees de tekst nou maar eerst eens goed
Marc (18-2-2010 om 15:43)
En dat is nou eindelijk eens normaal rechtspraak! Gefeliciteerd met deze mooie overwinning
WaltherS (18-2-2010 om 14:59)
Stond het breekijzer bij de deur? Dan staat hji daar niet voor uitbraak naar buiten bij brand! Dus ik denk met voorbedachte rade een breekijzer neerzetten bij de deur is bij gebruik poging tot doodslag of doodslag. Als ik rechter was zat hij nu nog vast, maar goed dat ben ik gelukkig niet.
Cookie-instellingen beheren