Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 28 km

Brandweer druk met schoorsteenbranden

Toegevoegd: 19-02-2010, 21.26 uur
Brandweer druk met schoorsteenbranden
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De Zeeuwse brandweer is vrijdagavond druk geweest met meerdere schoorsteenbranden. Alle branden bleven in omvang beperkt.


De brandweerploegen van Breskens en Terneuzen zijn rond 20.00 uur uitgerukt voor een schoorsteenbrand in de Hullustraat in Breskens (foto). De brandweer heeft de schoorsteen geveegd. Hierna kon men terugkeren naar de kazerne.
 
In de Stuyvesantseweg in Baarland brak rond 21.15 uur brand uit. Hier werden de blusploeg uit Baaarland en een ladderwagen uit Goes ingezet. Rond 21.20 uur volgde een derde schoorsteenbrand. Deze woedde aan de Adriaan Butijnweg in Rilland.
 
Om 22.20 uur werd een vierde schoorsteenbrand gemeld. Deze woedde aan de Sluisweg in Kruiningen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
B (20-2-2010 om 19:50)
Ik stook al jaren een houtkachel en heb nog nooit een schoorsteenbrand gehad ik laat hem gewoon elk jaar 1 keer vegen. Het is koud weer ja maar snap niet wat dit te maken heeft met het opnieuw dichtslippen van je rook kanaal omdat er meer gestookt moet worden?ik zit al 15 kuub zonder probleem
Peter (20-2-2010 om 19:16)
Niet te vlug oordelen over een schoorsteenbrand en dat er bezuinigd wordt op het vegen..... Heb er 2 meegemaakt, 1 in een nieuwe schoorsteen van 3 maanden oud, en 1 die was pas (lees 8 maanden) ervoor geveegd. Er kunnen dus verschillende oorzaken zijn. dus onderbouw uw reacties....dank u.
Daantje (20-2-2010 om 19:08)
Sorry hoor !! in een koude periode kan je schoorsteen ondanks vegen alweer aangeladen zijn. wanneer je een dubbel geisoleerd rook kanaal hebt kan schoonbranden ,indien gecontroleerd geen kwaad. daarintegen doe je dit op een oude slecht gemetselde schoorsteen, dan is ellende verzekerd.
Patrick (19-2-2010 om 23:23)
Tjonge tjonge is nu iedereen aan het verzuimen om zijn schoorsteen te laten vegen? Ongelovelijk hoeveel schorsteen branden er de laatste tijd zijn.Bezuinigen is niet verkeerd hoor maar niet op dit
Cookie-instellingen beheren