Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 19 km

Zoektocht met heli naar verdachte

Toegevoegd: 05-07-2010, 09.13 uur
Door: Roland de Jong
NIEUW NAMEN - De politie heeft zondag in het Verdronken Land van Saeftinghe met een helikopter gezocht naar een inbreker.

Zondagmiddag omstreeks 17.30 uur kwam er een melding binnen dat er werd ingebroken in een bedrijf aan de Emmaweg in Nieuw Namen. Toen de politie ter plaatse kwam, zagen zij op het bedrijfsterrein een man staan. Hij had een kruiwagen bij zich die gevuld was met allerlei gereedschap.


Bij het zien van de politie ging de man er als een haas vandoor, de kruiwagen achterlatend. Hij klom over het hek van het bedrijf en verdween in het 'Verdronken Land van Saeftinghe'. Uiteraard zetten de agenten de achtervolging in.

Aangezien de man een paar honderd meter voorsprong had op de agenten en de agenten het gebied niet goed kenden, werd de achtervolging gestaakt. De agenten hebben even later assistentie gekregen van twee collega's die het gebied wel goed kennen. Zij gingen in het bijzijn van een politiehond op zoek naar de verdachte.

De man troffen zij niet aan, wel zijn vriendin. Zij werd aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. De vrouw was in het bezit van cocaïne. Zij verklaarde dat haar vriend zichzelf wilde gaan ingraven in het 'Verdronken Land van Saeftinghe'.

Omdat dit natuurlijk levensgevaarlijk is hebben de agenten helikopterassistentie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) gevraagd. Deze helikopter heeft een paar uur het gebied afgezocht met een warmtekijker, maar de verdachte werd niet aangetroffen.

Volgens de politie zijn er aanwijzingen dat de verdachte zich niet meer in het natuurgebied bevindt. Wat die aanwijzingen zijn wil de politie niet zeggen.

 

Bij het bedrijf waar was ingebroken heeft de politie een personenauto in beslag genomen die vermoedelijk van de verdachte is. Ook zijn sporen afgenomen bij het bedrijf. De verdachte is (nog) niet aangehouden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Yari (5-7-2010 om 11:40)
Lomp? Als ze het wel doen en die vent krijgt er lucht van dan is ie weer weg.....even verder nadenken voordat je weer eens de politie afplast.
Japie (5-7-2010 om 11:08)
@ erik, de vogel zal ondertussen wel gevlogen zijn hoor. En wat jij "lomp" noemt heeft vast een reden.
Erik (5-7-2010 om 09:29)
Hoe lomp kan de politie zijn om niet de aanwijzingen niet prijs geeft als ze die wel prijs geven komen er wel tips binnen
Cookie-instellingen beheren