Weerbericht:
In de kustprovincies mist en bewolking,
Verkeersinformatie:
Geen files

Start grote reconstructie Renesse

Toegevoegd: 20-10-2010, 22.25 uur
Door: Roland de Jong
RENESSE - Politie en justitie zijn in Renesse nog tot morgenvroeg bezig met de reconstructie van de zaak van het bewusteloze meisje dat in augustus nabij camping De Wijde Blick werd gevonden.

In de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 augustus werden rond 03.30 uur enkele agenten nabij discotheek Trinity aangesproken door twee meisjes van zestien. Zij hadden iemand met iets zien slepen over de weg en waren erg geschrokken. De agenten gingen met de meisjes richting de locatie waar de meisjes het voorval hadden gezien, maar er werd niets verdachts aangetroffen.

 

Kort daarop reden de agenten terug en sprong er iemand uit de berm die om hulp vroeg. In de berm bij camping De Wijde Blick had hij een bewusteloos meisje in de berm zien liggen. Het bleek te gaan om een 17-jarig Duits meisje. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daaruit werd het al na korte tijd ontslagen.


Vrijdag 27 augustus wist de politie in verband met de zaak een 28-jarige man uit Essen opgepakt. Het ging om de man die de politie attendeerde op het meisje. Onduidelijk was echter nog steeds wat er nu precies was gebeurd. Dit werd versterkt doordat de politie aanvankelijk geen gegevens had van de twee meisjes die de verdachte situatie hadden opgemerkt.

Na getuigenoproepen van de politie meldden zich twee Brabantse meisjes. Zij bleken de twee te zijn die het voorval hadden gezien. Ondanks hun verklaringen is er nog steeds geen volledig beeld van wat er precies is gebeurd. Wel wist het slachtoffer aan te geven dat de verdachte haar had proberen te wurgen. Om het hele voorval helder te krijgen zijn de Hoge Zoom en omgeving vannacht het decor van een grootscheepse reconstructie.

De politie is in grote getale aanwezig en het gebied is afgezet. Publiek wordt op afstand gehouden. Dat is ook niet zo gek, want de verdachte, het slachtoffer en de getuigen spelen ook de route van zo'n twee kilometer na die de betrokkenen op de bewuste avond hebben afgelegd. De volledige reconstructie wordt onder toeziend oog van een officier van justitie opgenomen door een cameraploeg van de politie. De beelden worden overigens live gevolgd door politiemensen in een grote truck van de Marechaussee.

De politie hoopt via de reconstructie helder te krijgen wat er nu precies is gebeurd en wat ieders rol in het voorval is geweest. Politiewoordvoerster Esther Boot heeft echter al aangegeven dat voorlopig nog geen mededelingen zullen worden gedaan over zaken die al dan niet naar voren komen tijdens de reconstructie.

Zie ook:
- Reconstructie misdrijf Renesse (14-10-2010)
- Weer oproep zaak meisje Renesse (04-09-2010)
- Arrestatie in zaak bewusteloos meisje (30-08-2010)
- Verdachte situatie bewusteloos meisje (26-08-2010)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Helen (24-10-2010 om 21:52)
Als de politie tijdens het seizoen nou eens wat mensen in zet op de Hogezoom tot de jongerencamping dan gebeuren dit soort dingen wellicht niet zo snel en kunnen bewoners van de hogezoom misschien iets beter slapen...................
John (21-10-2010 om 14:09)
Een reconstructie kan nooit geen kwaad. Lang geleden in 1999 had men m.b.t. een misdrijf in Middelburg ook zoiets moeten doen. Poltie en justitie waren dan misschien tot de conclusie gekomen dat een auto met een vals kenteken is weggereden van de plaats delict.
Cookie-instellingen beheren