Weerbericht:
Bewolkt en perioden met (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Weer bejaarden slachtoffer babbeltruc

Toegevoegd: 24-10-2010, 16.01 uur
Door: Roland de Jong
BURGH-HAAMSTEDE - Een ouder echtpaar is zaterdagavond in hun woning aan het Groenewoudswegje in Burgh-Haamstede het slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Rond 18.00 uur werd er aangebeld bij de woning. Het echtpaar ging kijken wie er aan de deur was en trof twee jongedames met een doos gebak. Zij vertelden dat ze een onderzoek aan het doen waren voor hun school en dat ze een stukje gebak hadden voor het echtpaar.

De dames werden binnengelaten en er werd over van alles en nog wat gepraat. Na enige tijd stonden er wederom twee mensen aan de deur. Dit keer een man en een jonge vrouw. Ook deze mensen zijn binnengekomen in de woning. Nadat er weer een paar minuten verstreken waren ging het viertal de woning weer uit en kon het echtpaar van hun avondmaaltijd gaan genieten.

Hierna ontdekten zij dat er diverse deuren van slaapvertrekken open stonden waar dat normaal gesproken niet het geval was. Toen ontdekten zij ook dat er een kluisje uit de woning was weggenomen. In het kluisje zaten wat papieren.

De politie waarschuwt vaker voor dit soort praktijken. Zeer regelmatig worden met name oudere mensen het slachtoffer van babbeltrucs. Wees dus alert voor wie u de deur open doet en laat zeker niet iedereen zomaar binnen, zelfs niet als men met een doos gebak of een bloemetje aan de deur staat. Als u e.e.a. niet vertrouwt en uw ongenode gasten dringen aan, vraag dan een buurman/-vrouw of iemand in de directe omgeving om even langs te komen.

Mochten er toch onverhoopt goederen uit uw woning gestolen zijn, bel dan de politie en zorg dat u hen van dienst kunt zijn met een goed signalement van de betrokken personen of bijvoorbeeld het kenteken van een auto. Meld dit soort verdachte situaties ook altijd bij de politie.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A. (25-10-2010 om 18:22)
Schandalig! Ik vind dat idee van die wijkagent nog niet zo slecht; daders op een strontkar rondrijden of de schandpaal (eventueel een digitale) weer invoeren. Niks "zielig voor de dader", dan moet je dit soort dingen maar niet doen!
Tom (24-10-2010 om 17:34)
Hoe laag kun je toch zinken om oudere mensen dit aan te doen... gewoon triest!