Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 22 km

Ook Beveland past strooibeleid aan

Toegevoegd: 22-12-2010, 13.46 uur
Door: Roland de Jong

HEINKENSZAND - Ook de Zuid-Bevelandse gemeenten Borsele, Goes, Kapelle en Reimerswaal gaan het strooibeleid aanpassen.

"De aanpassing betekent dat voorlopig alleen de hoofdwegen (busroutes) worden gestrooid. Indien mogelijk zullen de omliggende wegen en straten met het strooien worden meegenomen. Wij vragen om begrip voor de overlast die hieruit voortkomt."


Oorzaken voor de wijziging zijn volgens de gemeenten het aanhoudende winterse weer en de stagnatie in de zoutlevering. "Als het zout weer wordt geleverd en WE weer voldoende zout op voorraad hebben, wordt het strooibeleid weer voortgezet."

Eerder pasten al andere Zeeuwse gemeenten het strooibeleid aan. Zo ging Middelburg bijvoorbeeld strooien met een zout-zandmengsel en ging Hulst routes schrappen om voldoende zout over te houden voor de hoofdwegen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zout pilaar (22-12-2010 om 17:55)
Het is pas december, de winter moet nog beginnen. En de schuld afschuiven op leveranciers ? ja ja, zo lust ik er nog wel 1. Moeten ze maar op tijd betalen ! Ondertussen krijgen de inwoners van Goes wel een peperde rekening. Zo zout heb ik het nog niet gegeten.
R. Jacobse (22-12-2010 om 17:38)
Kan iemand uitleggen waarom daar sinds vorig jaar niet op is geanticipeerd? Dit hadden ze kunnen weten.
Kim (22-12-2010 om 15:40)
Worden dan wel de wegen naar huisartsen en bejaardencomplexen gestrooid of schoon gemaakt? Of moeten mensen die naar een huisarts gaan, vaak ook niet voor niets, door een grote laag sneeuw ploegen?
Lewedorper (22-12-2010 om 15:36)
Belachelijk!! wanneer gaan ze het nou eens leren? Maar dat er dan mensen tegen bomen belanden of in de sloot.. dat nemen we maar voor lief dan? Bedankt gemeente! gaat goed met jullie.. en het 1e wat er gestrooid was was het gemeentehuis!! daar wel want een ambtenaar mag niet uitglijden heh!
Monique (22-12-2010 om 15:34)
Het valt ook niet mee om gewoon te accepteren dat het winter is en dat het dan soms moeilijkheden oplevert om van A naar B te komen. Laten we genieten van de seizoenen die we hebben. Het is toch prachtig buiten!
Zeeuwind (22-12-2010 om 15:00)
Volgens mij werd er heel de tijd al niet gestrooid in woonwijken, dus weinig verandering! Was er vorig jaar ook geen zout tekort? Ben benieuwd wat volgend jaar de smoes is!
Cookie-instellingen beheren