Weerbericht:
Zonnig, vrijdag overal tropisch warm
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

Belgische inbrekers voor rechter

Toegevoegd: 07-02-2011, 18.57 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Twee mannen uit Gent (44 en 50 jaar) die hadden ingebroken bij een politieman stonden maandag voor de Middelburgse rechter. De twee hoorden een celstraf van 103 dagen tegen zich eisen.

De mannen wilden doen geloven dat ze naar Nederland waren gekomen om werk te zoeken en om zich te oriënteren op de tweedehands automarkt. Tijdens hun zoektocht naar arbeid kwamen ze niet verder dan Westdorpe. Daar belden een derde, nog voortvluchtige verdachte en de 44-jarige aan. Ze vroegen om werk.  De 50-jarige bleef in de auto.

Op een adres waar niet werd opengedaan, werd ingebroken. Het trio ging ervandoor met enkele horloges, sieraden en geld. Helaas voor de drie mannen betrof het de woning van een politieman en bemerkte een buurman de inbraak bijtijds. De politie werd ingeschakeld en binnen de kortste keren konden de twee mannen bijna op heterdaad worden aangehouden.

Een ingeschakelde helikopter slaagde er overigens niet in de derde man op te sporen. Voor een andere inbraak, op 21 oktober in Middelburg, waarbij enig geweld werd gebruikt moest de officier van justitie bij gebrek aan voldoende bewijs vrijspraak vragen. De drie waren in deze zaak ook verdachte, maar het bewijs bleek niet voldoende om tot een veroordeling te kunnen komen.

Uitspraak over twee weken.

Zie ook:
- Politie houdt klopjacht op inbrekers (27-10-2010)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Max (8-2-2011 om 11:19)
Zozo doe maar luxe met helicoptertje erbij!! en als de eerlijke burger belt naar de politie is de telefoon opnemen al veel moeite :S maar soms doen de mannen ook wel goed werk hoor.
Kelly (7-2-2011 om 22:01)
Ja idd Hans daar heb je gelijk in
Hans (7-2-2011 om 20:36)
Bespeur ik hier klasse justitie. Als ik bel dat er bij mijn buurman wordt ingebroken hebben ze alle tijd. Geen helikopter, geen honden. Ik mocht er zelf achteraan lopen. Maar oh wee als het de politie zelf overkomt, dan zijn ze er wel ineens. Vreemd?