Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Piloot opgepakt na 'illegale' vlucht

Toegevoegd: 06-05-2011, 17.21 uur
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - Het KLPD heeft vrijdag een 52-jarige man uit Heerenveen aangehouden voor vliegen met een toestel zonder bewijs van luchtwaardigheid. De man landde kort voor dat tijdstip op het vliegveld Zeeland-Airport bij Arnemuiden.

Het bewijs van luchtwaardigheid (BVL) van het toestel, een Avic Mark IV (MLA, Microlight Aircraft) uit 1992, was sinds 15 september 2010 verlopen. Het toestel is omstreeks 13.00 uur inbeslag genomen en zal aan een technisch onderzoek worden onderworpen.


De man is door medewerkers van het team Luchtvaartoezicht van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Middelburg.

Het uitvoeren van een vlucht zonder dat het luchtvaartuig is voor zien van een BVL is een misdrijf waarop een maximale gevangenisstraf van 1 jaar staat en/of een maximale geldboete van 19.000 euro.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Meisje (7-5-2011 om 17:15)
Niet goed te keuren, maar celstraf lijkt mij onevenredig hoog!! Andere ernstige delicten worden met minder bestraft!! Geldboete, ok! Idd wat Arie schrijft, hobbypiloten hebben meestal wel een aardige duit!!
Dennis (7-5-2011 om 14:54)
@ Arie, zijn we een beetje gefrustreerd jongen? Je kent het exacte verhaal hierachter niet eens!
Arie (6-5-2011 om 21:42)
Gezien de groep hobbypiloten over het algemeen genoeg bestedingsruimte heeft zou ik zeggen, maximale straf eisen en te voet naar Heereveen terugsturen.
Cookie-instellingen beheren