Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Jongen (8) verricht heldendaad op A58

Toegevoegd: 29-06-2011, 20.52 uur
Door: Manfred Berrevoets
ARNEMUIDEN - Een 8-jarige jongen heeft vanmiddag het stuur van zijn moeder overgenomen toen ze onwel werd op de A58 ter hoogte van Arnemuiden.

De 30-jarige Vlissingse vrouw reed met haar 8-jarige zoon over de A58. De jongen bemerkte dat er iets met zijn moeder niet goed was toen ze in de middenberm reed en daarbij de vangrail raakte. Hij greep het stuur, stuurde de auto uit de berm en trok aan de handrem en verminderde de snelheid van de auto zodanig dat hij deze de berm in kon sturen naar de vluchtstrook aan de rechtkant van de weg.
 
Dit had zijn vader hem geleerd voor het geval er ooit iets mis zou gaan met zijn moeder en zij zelf de auto niet meer aan de kant kon krijgen. Automobilisten die in de nabijheid reden zijn gestopt, hebben de politie gebeld en de vrouw en de jongen aangesproken. De vrouw is door het ambulancepersoneel onderzocht maar kon zelfstandig haar weg vervolgen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Middelburger (30-6-2011 om 18:42)
toch met vele eens ik wil niet zo ver gaan om te zeggen rijbewijs afpakken Maar je weet dat je zulke aanvallen hebt/krijgt dat je overige weggebruikers ook in gevaar brengt Ik vind ook wat de moeder stelt me zoon is hoogbegaafd hier niets mee te maken hebben gezond verstand moet je gebruiken
Mar (30-6-2011 om 17:40)
Goeie actie van het ventje, maar ik vind het van de moeder onverantwoord om met zo'n ziektebeeld met je kind de snelweg op te gaan. Dit had heel anders kunnen aflopen...
Bert (30-6-2011 om 17:33)
@Wouter Je mag zeer zeker wel autorijden als je epilepsie hebt!! Kweeniet hoe je aan die wijsheid komt maar aangezien ik het zelf heb en chauffeur ben, bewijs ik het tegendeel
Zeeuwse (30-6-2011 om 17:31)
Wouter ik ken iemand die flinke toevallen krijgt zeker 20 op een dag die heeft 3 jaar geleden dr rijbewijs gehaald nu rijd zij alleen als echt nodig is maar dan toch he je zet je vraagtekens dus hoezo van de wet geen auto rijden?? maar zelf vind ik het gevaarlijk als deze mensen op de wegrijden
Suzanna (30-6-2011 om 17:30)
Wat doe je eigenlijk achter het stuur met deze ziekte? Levensgevaarlijk voor jezelf, je medepassagiers en alle andere weggebruikers. Moet je zelf toch niet willen?!
Zeeuw (30-6-2011 om 17:28)
Ik ben het helemaal eens met Piet, het is zondermeer goed van de jongen maar van de ouders en de politie snap ik helemaal niets! Iemand anders kreeg een simpele flauwte op zijn werk en was zijn rijbewijs langer dan een jaar kwijt. Maar allez, lastig oordelen zonder het gehele verhaal te kennen.
Cookie-instellingen beheren