Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongen (8) verricht heldendaad op A58

Toegevoegd: 29-06-2011, 20.52 uur
Door: Manfred Berrevoets
ARNEMUIDEN - Een 8-jarige jongen heeft vanmiddag het stuur van zijn moeder overgenomen toen ze onwel werd op de A58 ter hoogte van Arnemuiden.

De 30-jarige Vlissingse vrouw reed met haar 8-jarige zoon over de A58. De jongen bemerkte dat er iets met zijn moeder niet goed was toen ze in de middenberm reed en daarbij de vangrail raakte. Hij greep het stuur, stuurde de auto uit de berm en trok aan de handrem en verminderde de snelheid van de auto zodanig dat hij deze de berm in kon sturen naar de vluchtstrook aan de rechtkant van de weg.
 
Dit had zijn vader hem geleerd voor het geval er ooit iets mis zou gaan met zijn moeder en zij zelf de auto niet meer aan de kant kon krijgen. Automobilisten die in de nabijheid reden zijn gestopt, hebben de politie gebeld en de vrouw en de jongen aangesproken. De vrouw is door het ambulancepersoneel onderzocht maar kon zelfstandig haar weg vervolgen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dave (30-6-2011 om 16:53)
Niet echt verstandig om te rijden als het risico bestaat dat je onwel wordt. Je brengt het leven van jezelf, je passagiers en medeweggebruikers in gevaar. Gelukkig was de jongeman alert genoeg maar het had heel anders kunnen aflopen.
Willem (30-6-2011 om 16:49)
Wouter, ik denk dat je gelijk hebt. had ooit zelf een uitval door te lage bloedsuikerspiegel. niets gebeurt, paar stukjes druivensuiker en ik was weer ok. toch mijn rijbewijs maar ingeleverd. het risico iemand dood te rijden is te groot.
Diesel (30-6-2011 om 16:04)
Schitterend gedaan jongeman !
Joyce (30-6-2011 om 15:05)
Goed gedaan knul ik weet zeker jij gaat je rijbewijs in 1x halen toppie!!!!!
Erwin (30-6-2011 om 14:21)
HULDE
Alkien (30-6-2011 om 14:13)
Fantastische vader die zn zoon dit bijbrengt. Alle eer voor die man en een flinke schouderklop voor de jongen. Toppie Maar even voor de nietwetende er staat niet dat het over Epilepsie gaat. En dan daarbij met Epilepsie mag je dus wel rijden, heb het zelf ook. Als je maar de juiste medicatie hebt. En je krijgt je rijbewijs niet voor 10 jaar maar hooguit 5 jaar.
Cookie-instellingen beheren