Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Water verandert in 'bloed' voor pro-Palestinademonstratie in Middelburg

Toegevoegd: 15-05-2024, 13.46 uur
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Al scanderend liepen woensdagmiddag ongeveer vijftig demonstranten 'met kinderlijken' door de straten van Middelburg om aandacht te vragen voor de strijd tussen Israël en Gaza.

De demonstranten verzamelden zich tussen 12.00 en 12.30 uur bij het Slavernijmonument aan de Balans in Middelburg. Het water van de fontein werd roodgekleurd door nepbloed. Op de rand werden meerdere nepbaby’s gelegd met daarbij bloemen. Nadat er enkele leuzen waren geroepen, ging de groep van ongeveer vijftig demonstranten al lopend richting de Markt. Onderweg werd het ongenoegen uitgesproken over de toestanden in Palestina en Gaza. Ook werd er gescandeerd dat de Nederlandse overheid aan de zijde van Israël staat en hen financieel ondersteunt.

Op de Markt werden de 'kinderlijken' neergelegd en werden er meerdere rozen en bloemen neergelegd. Daarna is er muziek opgestart en werd er aandacht gevraagd voor de oorlogssituatie. Omstreeks 14.00 uur zal er twee minuten stilte worden gehouden door de demonstranten. Vooralsnog is de demonstratie vreedzaam verlopen.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (16-5-2024 om 16:43)
@Bram Goeree Die geschiedenis lessen leveren miscchien wel dat op waarom zij demonstreren.
bram goeree (16-5-2024 om 13:53)
Toon jij ben niet de enigste die dit beu geraakt hoor zeker de vernielingen die erbij gepaard gaan is helemaal idioot .demonstreren is een recht maar vernielen niet .steeds meer mensen krijgen hier een afkeer van de zaak .misschien dat ze eerst eens hun geschiedenis lessen beter gaan volgen in plaats van de idioterie
Toon (16-5-2024 om 12:32)
Ze komen de gazastrook niet eens binnen Mandy, en als ze dat wel zou lukken woorden ze waarschijnlijk meteen opgepakt hetzij door Palestijnen of door Israeli’s. Deze mensen provoceren de boel en vallen andersdenkende lastig onder het mom van een “demonstratie” omdat ze hier wel durven omdat niemand iets zal doen; in mijn optiek moet dat maar eens klaar zijn, dat gezeik iedere keer door een paar verwende jongvolwassenen met rijke ouders komt mij mn strot uit!
Jaap (16-5-2024 om 12:15)
Grote waardering voor deze studenten die aandacht vragen voor de oorlogsmisdaden in Gaza, wat weer veel hersenloze reacties teweeg brengt op dit bericht door figuren die in hun comfortzone vanuit hun luie stoel hun mening ventileren. Ze snappen niet wat er gebeurt in Gaza of hebben er schijt aan, lekker makkelijk om dom te reageren vanuit een land waar vrede is. Welterusten.
anon (16-5-2024 om 10:55)
Ik ben ook wel een beetje klaar met die Palestina demonstraties. We weten het inmiddels wel!
Mandy (16-5-2024 om 08:31)
Ik denk dat de demonstranten iets willen betekenen voor de mensen in Gaza. Dat doen ze op deze manier. Ze willen gehoord en gezien worden. Alleen ik vraag me dan wel af; wat is het doel? Want wat kunnen wij als mede burgers er aan doen? Waarom val je je mede burgers lastig met jou frustraties?
Cookie-instellingen beheren