Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Water verandert in 'bloed' voor pro-Palestinademonstratie in Middelburg

Toegevoegd: 15-05-2024, 13.46 uur
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Al scanderend liepen woensdagmiddag ongeveer vijftig demonstranten 'met kinderlijken' door de straten van Middelburg om aandacht te vragen voor de strijd tussen Israël en Gaza.

De demonstranten verzamelden zich tussen 12.00 en 12.30 uur bij het Slavernijmonument aan de Balans in Middelburg. Het water van de fontein werd roodgekleurd door nepbloed. Op de rand werden meerdere nepbaby’s gelegd met daarbij bloemen. Nadat er enkele leuzen waren geroepen, ging de groep van ongeveer vijftig demonstranten al lopend richting de Markt. Onderweg werd het ongenoegen uitgesproken over de toestanden in Palestina en Gaza. Ook werd er gescandeerd dat de Nederlandse overheid aan de zijde van Israël staat en hen financieel ondersteunt.

Op de Markt werden de 'kinderlijken' neergelegd en werden er meerdere rozen en bloemen neergelegd. Daarna is er muziek opgestart en werd er aandacht gevraagd voor de oorlogssituatie. Omstreeks 14.00 uur zal er twee minuten stilte worden gehouden door de demonstranten. Vooralsnog is de demonstratie vreedzaam verlopen.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dirk (15-5-2024 om 22:49)
Laat ze allemaal aub daar in de Gazastrook gaan demonstreren
R (15-5-2024 om 21:10)
Demonstreren zonder geweld en vernielingen. Als je dat niet lukt neem dan contact op met een psycholoog
D. Kersten (15-5-2024 om 20:24)
Haha....die zgn. studenten. Is dat onze toekomst....nou, dan zijn we slecht af. Daarbij zij laten zich opjutten door beroeps vechtersbazen. Hopelijk worden alle kosten op die ellendelingen verhaald én een flinke gevangenisstraf. Zodat zij geen VOG meer kunnen krijgen. Politie en ME en eventueel ook een deel van het leger inzetten...en laat ze maar door de knieën schieten...hebben ze een leven lang plezier van.... Normaal is dit geen reactie mijnerzijds, maar nu is het even nodig....zéér helaas ! En inderdaad, zoals eerder gezegd....ze kunnen beter gaan studeren (op onze kosten!) of gaan werken....ideetje misschien ...???
Peace (15-5-2024 om 18:50)
Oorlog is voor alle partijen afschuwelijk, uiteindelijk zijn burgers er de dupe van. Historisch gezien heeft de staat Israel bestaansrecht als Joodse staat, maar de manier waarop...Hopen en bidden dat er meer tolerantie komt en ze in vrede samen kunnen leven, ruimte is voor zowel Joden als Palestijnen, Arabieren etc. Helaas zijn er ook genoeg voorbeelden waar Hamas onschuldige kindslachtoffers maakt. :-(
Wim (15-5-2024 om 17:16)
Ze kunnen beter gaan werken. Dan hier de boel verstoren!!
Sara (15-5-2024 om 16:54)
Mag het nu afgelopen zijn? Oorlog is niet ok, maar op deze manier protesteren is bezopen! Al die vernielzucht! Bah!
Cookie-instellingen beheren