Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Water verandert in 'bloed' voor pro-Palestinademonstratie in Middelburg

Toegevoegd: 15-05-2024, 13.46 uur
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Al scanderend liepen woensdagmiddag ongeveer vijftig demonstranten 'met kinderlijken' door de straten van Middelburg om aandacht te vragen voor de strijd tussen Israël en Gaza.

De demonstranten verzamelden zich tussen 12.00 en 12.30 uur bij het Slavernijmonument aan de Balans in Middelburg. Het water van de fontein werd roodgekleurd door nepbloed. Op de rand werden meerdere nepbaby’s gelegd met daarbij bloemen. Nadat er enkele leuzen waren geroepen, ging de groep van ongeveer vijftig demonstranten al lopend richting de Markt. Onderweg werd het ongenoegen uitgesproken over de toestanden in Palestina en Gaza. Ook werd er gescandeerd dat de Nederlandse overheid aan de zijde van Israël staat en hen financieel ondersteunt.

Op de Markt werden de 'kinderlijken' neergelegd en werden er meerdere rozen en bloemen neergelegd. Daarna is er muziek opgestart en werd er aandacht gevraagd voor de oorlogssituatie. Omstreeks 14.00 uur zal er twee minuten stilte worden gehouden door de demonstranten. Vooralsnog is de demonstratie vreedzaam verlopen.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joris (15-5-2024 om 14:15)
Ik zie illegale vuilstort, rommel in lakens gewikkeld en moedwillige watervervuiling. Gaat de gemeente daar tegen optreden of zitten de boa's achter een zwerver aan die niemand lastig valt en die in het Meiveld een blikje Schültenbrau naar binnen giet zodat de opruimkosten van deze vuilstortdemonstratie op de burger verhaald zullen worden? Ik vermoed het laatste.
Cookie-instellingen beheren