Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km
61

'Schoten' gehoord bij Koudekerkseweg Vlissingen

Toegevoegd: 18-05-2024, 22.05 uur - Update: 19-05-2024, 02.00 uur
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN - Zaterdagavond werd Vlissingen opnieuw opgeschrikt door een melding van een schietpartij. Gelukkig bleek er dit keer niets aan de hand te zijn. De politie werd wel massaal ingezet.


102

De meldkamer van de politie kreeg omstreeks 21.40 uur door dat bij de Koudekerkseweg mogelijk was geschoten. Er waren knallen gehoord en twee personen zouden zijn weggerend. Direct werden meerdere eenheden van de politie met spoed naar de opgegeven locatie gestuurd.

De beschieting zou volgens de melder hebben plaatsgevonden in de omgeving van het parkje naast Ter Reede, bij de kruising met de President Rooseveltlaan. Onder andere een politiehond werd ingezet om te onderzoeken of recent mensen de bosjes waren ingevlucht. Hiervoor werd ook een warmtebeeldcamera ingezet.

Volgens de politie werd uiteindelijk niets aangetroffen dat erop wijst dat daadwerkelijk is geschoten. Aannemelijker is volgens de politie dat vuurwerk de knallen veroorzaakte. In de naburige wijk werd zaterdagavond namelijk vuurwerk afgestoken. Ook toen de zoekactie al bezig was, werd nog vuurwerk afgestoken. Politieagenten zijn hierop ook nog poolshoogte gaan nemen.

Vanwege de reeks (daadwerkelijke) schietpartijen van afgelopen week worden sinds zaterdag extra controles uitgevoerd in het zogenoemde Middengebied. Vanwege deze controles was de politie snel ter plekke toen de melding over de vermeende schietpartij bij de President Rooseveltlaan binnenkwam.

73

Foto's
Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ditjes en datje (20-5-2024 om 00:07)
@juunbuuze. Elk kind? Hmm dat is nogal wat!!
@lambik (19-5-2024 om 13:19)
Ja we moeten zeker zelf in actie komen ! Gem en Politie hebben scheid aan ons Heeft lang genoeg geduurd
job (19-5-2024 om 12:41)
Ag de topjes van de ijsberg hebben media lampje want onrustige burgers. Tja nu er geschoten word willen we oplossing. weer vrouw verkracht vlissingen en politie doet niks zorg ook niet........ dus is het wachten op volgende geweldspiraal. informatie heeft goegemeente niet dus zijn alle ogen op schietpartij (het topje) .............
Vlissinger (19-5-2024 om 12:39)
Overdrijven is ook een vak Juunbuuze. Ik heb nog nooit een rot ervaring vehad in Vlissingen en woon hier prettig. Ik ga me ook zeker niet gek laten maken door zo'n.schietende kneus. En Jos, jij beschrijft precies wat ik ook hoorde. Vuurwerk om 22:00 en niet 21:40.
Juunbuuze (19-5-2024 om 09:03)
Het is een grote bende in Vlissingen. Je kan toch niet meer veilig wonen in Vlissingen/Oost-Souburg. Elk kind groeit daar op als tuig…
Jos (19-5-2024 om 08:04)
Rond 21.40 hoorde je 2 knallen waarvan ik denk dat het schoten zijn en rond 22h vond m'n achterbuurman het nodig om wat vuurwerk af te steken. Eerst wat knal vuurwerk en daarna wat siervuurwerk in de lucht.
Cookie-instellingen beheren