Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Felle metaalbrand in Terneuzen

Toegevoegd: 15-08-2011, 20.47 uur
Door: Tim Koster
TERNEUZEN - Aan de Ambachtsstraat in Terneuzen is maandagmiddag een felle metaalbrand ontstaan in een warmtewisselaar bij Schrootverwerking Zeeuws Vlaanderen.

Medewerkers van de schrootverweking waren bezig om de warmtewisselaar, die gesloopt moest worden, open te snijden met een brander om de titanium pijpen die erin zaten eruit te halen. Het titanium vatte echter vlam en binnen korte tijd sloegen de vlammen uit de warmtewisselaar.


De brandweer van Terneuzen kwam ter plaatse met diverse voertuigen om de brand te blussen. De brandweer gaf na een uur het sein brand meester maar had daarna nog ruim twee uur nodig om na te blussen.
 
Vanwege de hitte van het brandende materiaal ontstond er door het blussen ook waterstofgas, waardoor er enkele kleine explosies te horen waren. De temperatuur liep op tot over de 800 graden. De schade loopt door de brand hoog op, het geheel had zo ongeveer een waarde van rond de 110.000 euro.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arie (16-8-2011 om 23:10)
Jammer van de brand, maar mooie foto's, vooral nummertje 7! :-)
Cookie-instellingen beheren