Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Hond in snikhete auto achtergelaten

Toegevoegd: 16-08-2011, 19.15 uur
Door: Manfred Berrevoets
HULST - Dinsdag rond 15.00 uur kreeg de politie een melding dat er een hond in een Belgische personenauto zat waarvan de ramen slechts op een kier open stonden.

De auto stond in de volle zon op de parkeerplaats op de Grote Markt. De hond had het erg zwaar, hij was aan het hijgen en was behoorlijk lusteloos. Er was geen drinken of eten voor het dier. Van verschillende omstanders kreeg het beest, door de kieren van de ramen, te drinken en te eten.


Toen uiteindelijk de eigenaar van de auto 1,5 uur later aan kwam was de hond alweer redelijk op sterkte gekomen. De eigenaar van de auto en de hond kreeg een proces-verbaal voor het aan de nodige verzorging onthouden van zijn huisdier.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Patries (17-8-2011 om 03:05)
Doodmoe word je zo langzamerhand van mensen die dus blijkbaar te stom zijn om te begrijpen dat je zowel mens als DIER niet met warm weer in een auto moet laten zitten gebruik toch eens je verstand ipv dat houtzaagsel wat je in je dakpan hebt zitten
Edje (17-8-2011 om 02:31)
@Astrid: LOL! "het aan de nodige verzorging onthouden van zijn huisdier" Zeg maar gerust dierenmishandeling hoor!
Judy (17-8-2011 om 01:27)
Verschrikkelijk! Wanneer wordt de wet aangepast, worden deze arme dieren direct en voorgoed bij hun nalatige eigenaars weggehaald? De straf hiervoor is belachelijk laag, een pv en een lage boete. Dus enorme boete, celstraf en regelmatige controle of ze geen nieuw slachtoffer hebben aangeschaft.
Renata (17-8-2011 om 01:11)
Nou is het me toch niet duidelijk of de politie de hond uit de auto heeft gehaald?? Hoop van wel. Is toch niet mogelijk dat mensen dit 1.5 uur hebben aangezien? Ruit eruit meppen en hond weg, klaar.
Rianne ... (16-8-2011 om 23:48)
Wat nou , eten en drinken geven door de kiertjes ... gewoon een raam inslaan , deuren open maken en hond redden door mee te nemen ! Ik zou het niet moeten zien ... dan maar naar het bureau voor vernieling ... De arme dieren kunnen niets zeggen ... Pure dierenmishandeling , bah !!
Dieren vriend. (16-8-2011 om 23:48)
De dag dat ik het zie, sla ik direct de ruit in, of dit wel of niet mag, dan maar een boete. Krijg ik de boete en de eigenaar komt er op dat moment aan, dan zal dat z'n beste dag niet zijn. Als je zoiets doe, dan spoor je totaal niet.
Cookie-instellingen beheren