Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Hond in snikhete auto achtergelaten

Toegevoegd: 16-08-2011, 19.15 uur
Door: Manfred Berrevoets
HULST - Dinsdag rond 15.00 uur kreeg de politie een melding dat er een hond in een Belgische personenauto zat waarvan de ramen slechts op een kier open stonden.

De auto stond in de volle zon op de parkeerplaats op de Grote Markt. De hond had het erg zwaar, hij was aan het hijgen en was behoorlijk lusteloos. Er was geen drinken of eten voor het dier. Van verschillende omstanders kreeg het beest, door de kieren van de ramen, te drinken en te eten.


Toen uiteindelijk de eigenaar van de auto 1,5 uur later aan kwam was de hond alweer redelijk op sterkte gekomen. De eigenaar van de auto en de hond kreeg een proces-verbaal voor het aan de nodige verzorging onthouden van zijn huisdier.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Aleida (16-8-2011 om 23:38)
Ik snap niet hoe iemand dat kan doen......een auto in de schaduw is al veel te warm voor zo'n beestje, laat staan in de zon...dan is het net een oven. Gewoon strenger straffen en veel meer controles uitvoeren, zodat dit lot voor andere honden bespaart blijft. Laat je hond gewoon thuis...!!
Samos (16-8-2011 om 23:37)
Wat velen kennelijk niet weten helaas is dat iedere burger In deze situatie de hond mag/dient te bevrijden dmv het inslaan van de ruiten. Hier staat geen straf op. Gelukkig waren de mensen wel zo lief om op een andere manier de hond er doorheen te trekken, dat lukt vaak niet ivm oververhitting.
John (16-8-2011 om 22:48)
Wat vreselijk voor die hond. Ze moeten de eigenaar eens een poosje in die auto zetten als straf, weet diegene ook eens hoe dat voelt.
Bianca G (16-8-2011 om 22:24)
Weer zo'n dwaas die zijn lieve beessie in de auto laat, waarom heeft niemand even een ruitje ingetikt en de hond uit de warmte gehaald ?? voor deze hond had dit verkeerd kunnen aflopen.......... wel lief dat hij water en eten heeft gekregen van omstanders, die bedoelingen waren gelukkig oke !
Lady Erebus (16-8-2011 om 22:11)
Als iemand een beest zo behandeld moeten ze ook gewoon vastzetten. Als we ons eigen soort martelen gaan we ook de bak in. Waarom doet vooral nederland dit niet? In Amerika krijg je zwaardere celstraffen voor dierenleed. De regering moet op zo'n punt eens wakker worden.
Suza (16-8-2011 om 22:05)
Mensen leren het nooit, een hond kan maar beperkt zijn warmte kwijt, de tong. Veel mensen zien dit niet. En auto is wel makkelijk
Cookie-instellingen beheren