Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Dode en gewonden bij frontale botsing

Toegevoegd: 01-09-2011, 16.14 uur
Door: Manfred Berrevoets

AARDENBURG - Bij een frontale botsing op de Oostburgseweg bij Aardenburg is donderdagmiddag één persoon om het leven gekomen. Vier anderen raakten gewond.

Het ongeval vond rond 14.15 uur plaats tussen Oostburg en Draaibrug. Een Belgische auto kwam vanuit de richting Sluis en belandde door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht. Daar raakte hij een Nederlandse auto. De exacte toedracht van het ongeval wordt op dit moment nog onderzocht.

Het dodelijke slachtoffer is een 79-jarige man uit Heinkenszand. Bij hem in de auto zaten twee vrouwen. Zijn 74-jarige vrouw en een 71-jarige Vlissingse. Deze twee vrouwen raakten gewond en zijn overgebracht naar respectievelijk een ziekenhuis in Brugge en in Terneuzen.

De Belgische auto werd bestuurd door een 80-jarige man uit Zelzate. Hij en zijn 78-jarige vrouw, die naast hem zat, raakten beiden gewond. Zij zijn naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. Over de aard en de ernst van het letsel van is niets bekend.

Foto's
Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Getuige (3-9-2011 om 12:18)
De man uit zelzate is onwel geworden en toen op de verkeerde weg helft gekomen.
M (2-9-2011 om 11:47)
Verschrikkelijk. Zoveelste dodelijke ongeval. Dat komt echt niet door hard rijden, maar vooral door de wegen en de onoplettendheid. De weg Terneuzen-Breskens is ook zo'n weg. Ontzettend saai, zonder enige bescherming en veel 'ingedutte' bestuurders. Heel veel sterkte aan de gewonden en nabestaanden.
Smet (2-9-2011 om 10:03)
@ Marian, sinds wanneer zijn rotondes obstakels? Hiervoor waren het kruispunten die veel gevaarlijker waren. Er is geen reden dat iemand op deze weg op verkeerde weghelft terecht moet komen, behalve inhalen terwijl het niet is toegestaan of domweg niet opletten (misschien niet lekker geworden??).
Gerrit (1-9-2011 om 23:52)
heel erg voor de familie van het slachtoffer(s) nabestaanden heel veel sterkte in deze moeilijke dagen
Sara (1-9-2011 om 22:02)
@Cees Ja raar he, als je praktisch bij de Belgische grens zit, dan rijden er nou eenmaal meer Belgen. Denk na, je weet niet wat er gebeurd is. Ook ik wens de slachtoffers en nabestaanden veel sterkte toe.
Mrs Monk (1-9-2011 om 21:37)
@Cees: dat valt ons zelf ook op. Ik wil daarmee niet bevooroordeeld zeggen dat het aan hun rijstijl ligt..... De norm voor het behalen van een rijbewijs ligt in België namelijk lager als bij ons. Nogmaals: daarmee beweer ik niet dat het dit keer de oorzaak was, het is al verdrietig genoeg...
Cookie-instellingen beheren