Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 10 km

Grote zoekactie na vuurpijl op Oosterschelde

Toegevoegd: 27-10-2003, 12.10 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

BURGHSLUIS - Maandagmiddag werd de bemanning van het KNRM station Noordland-Burghsluis rond 12:00 uur opgepiept voor een actie op de Oosterschelde.

Daar zou een rode vuurpijl zijn waargenomen. Het afsteken van een vuurpijl is in de maritieme wereld een teken van nood: als een vuurpijl wordt afgestoken is iemand op het water in problemen. Rond 12:35 uur werd de bemanning van de Harder nogmaals opgepiept voor de actie.

Op dat moment zijn al twee rode vuurpijlen waargenomen. Na een korte zoekactie van de reddingboot Harder , waarbij niets bijzonders gevonden is en het afwegen van de juistheid van de melding over de vuurpijlen, is besloten de actie af te blazen.

Dergelijke meldingen zijn soms loos, dan heeft iemand bijvoorbeeld gewoon een vuurpijl afgestoken, niet met de bedoeling om hier mee de hulpdiensten te waarschuwen maar gewoon om wat vuurwerk af te steken, mogelijk was dit ook dit maal hel geval. Het kan natuurlijk ook zijn dat de melder het hele verhaal verzonnen heeft, of gewoon iets anders voor een vuurpijl heeft aangezien.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren