Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Loslopende hond op A58 en Vierwegen

Toegevoegd: 27-11-2011, 20.00 uur
Door: Manfred Berrevoets
KAPELLE - Zaterdagochtend kwamen er diverse meldingen bij de Zeeuwse politie binnen van een loslopende hond. De meldingen kwamen onder andere van automobilisten op de A58 en van automobilisten op de Nieuwe Vierwegen in Kapelle.
 
Uiteindelijk is de hond ook daar opgevangen door omstanders. Die hebben vervolgens de politie gebeld. Toen de agenten ter plaatse kwamen hebben zij een onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de hond. De hond is intussen door de dierenambulance meegenomen en door een arts onderzocht. Die kwam tot de conclusie dat de hond gewond was en sterk vermagerd.


De eigenaar, een Kapellenaar die inmiddels achterhaald is door de agenten, krijgt een proces-verbaal voor het niet verzorgen van zijn dier. Hij is ook gehoord door de agenten. Na overleg met de officier van justitie is besloten de hond in beslag te nemen. De eigenaar is aangesteld als bewaarder van de hond. Hij gaat dus wel naar de eigenaar terug, maar onder bepaalde voorwaarden.
 
Zo mag de eigenaar zijn hond niet meer laten ontsnappen en moet hij de problemen die de hond nu ondervindt zo snel mogelijk oplossen. Houdt de eigenaar zich niet aan die voorwaarden, dan wordt hij daarvoor vervolgd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (1-12-2011 om 23:11)
@N Vertel, volgens jou weten wij nergens van af? Wij reageren op een bericht van de Politie en als dit verhaal volgens jou niet waar is moet je ook zo flink zijn en jouw verhaal hier neer zetten want jij geeft hier vaag aan dat jij het allemaal wel zo goed weet.
N. (1-12-2011 om 14:59)
@ mar anders kun je niet heel de dag berichtjes sturen lijkt me een beetje logisch Ik snap niet eens dat je je tijd hier aan verspilt ga wat nuttigs doen ofzo en ga niet dingen schrijven waar je al helemaal niets van weet. @wil ben het helemaal eens met jou!!
Mar (1-12-2011 om 11:04)
@ Wil: Waar haal jij het vandaan dat reageerders hele dagen werkeloos thuis zitten? Om met je eigen woorden te spreken: zo weinig info en zo een mening.
Wil (30-11-2011 om 17:42)
Ik, een echte dierenvriend, zit echt te walgen wat mensen op deze site schrijven. Ik vind ook dat er voor een dier moet worden gezorgd maar zo weinig info en zo een mening. Hele dagen werkeloos thuis zitten en met modder gooien. Ga werk zoeken en bemoei je alleen met dingen waar je verstand van hebt
Mar (30-11-2011 om 08:08)
@ Wilma: Sterk vermagerd en ronddolen op de snelweg.....ook één van de symtonen die bij dat ras horen?
Marga (29-11-2011 om 21:16)
@Wilma elkaar opfokken? Waar komt dit verhaal vandaan dan? Verzonnen of fout ingeschat? Een procesverbaal voor het NIET verzorgen van een dier? Dat krijg je niet zo maar je broek hoor hoor daar is een reden voor en die reden staat hier boven duidelijk te lezen en DAAR wordt op gereageerd.
Cookie-instellingen beheren