Man veroordeeld voor mishandeling

Toegevoegd: 27-04-2012, 15.19 uur

Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een 23-jarige Vlissinger die in de periode januari 2010 tot en met begin van dit jaar diverse keren zijn vriendin zou hebben mishandeld en op 2 januari een plaatsgenoot mishandelde is daarvoor vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van een half jaar plus nog eens drie maanden voorwaardelijk.

Ook moet hij 1500 euro schadevergoeding betalen. Er was voor poging doodslag en mishandeling een celstraf van negen maanden, waarvan drie voorwaardelijk tegen hem geëist. De rechtbank vond poging doodslag niet bewezen; wél zware mishandeling.

Volgens de verklaringen van de vriendin werd ze regelmatig met de bezemsteel of stofzuigerslag geslagen en had ze ook eens een flinke trap van hem gekregen toen zij een andere vrouw aanviel.

Volgens de Vlissinger had hij haar die trap gegeven om haar tot de orde te roepen, omdat er geen enkele reden was geweest om die vrouw aan te vallen. Naast het mishandelen van zijn vriendin stak hij op 2 januari in Vlissingen een plaatsgenoot met een schroevendraaier, die daardoor een klaplong opliep.
 
Zie ook:
- 16/04/2012: Vlissinger voorlopig vastzetten
- 02/01/2012:
Arrestatie na steekpartij Vlissingen


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
An (28-4-2012 om 08:16)
We kunnen wel blijven mopperen op die lage straffen, maar dan zal het stemgedrag toch anders moeten mensen. Zoekt u nu eens een partij die tegen lage straffen is. Die werkelijk iets wil veranderen aan de criminaliteit. We hebben in sept. de kans. Doe er iets mee.
Renata (27-4-2012 om 23:28)
6 maanden, ongelooflijk, die rechters sporen toch niet tegenwoordig. Lekker stel overigens, zij valt een vrouw aan, hij trapt haar......pppffffff
Piet (27-4-2012 om 21:33)
6 maandjes voor iemand die eerder tbs hoort te krijgen dan deze straf. Iemand neersteken met schroevedraaier, vriendin vaak mishandelen, heeft zichzelf totaal niet in de hand. Iig een cursus hoe om te gana met agressie, want gelijk erop meppen is erg zwak, zeker tegen een vrouw.