Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

A58 dicht na ongeluk Vlaketunnel

Toegevoegd: 19-08-2012, 12.42 uur - Update: 19-08-2012, 19.05 uur
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - Op de A58 is vanochtend in de Vlaketunnel een ongeluk gebeurd met een auto met caravan. Vanwege het ongeval werd de snelweg enige tijd afgesloten.


Het ongeluk gebeurde rond 10.30 uur. De 45-jarige bestuurder uit Heerenveen reed met zijn auto en caravan op de A58 in richting van Bergen op Zoom. In de tunnel begon de caravan te slingeren en verloor de bestuurder de macht over het voertuig.

De auto botste frontaal tegen de linkertunnelwand aan, draaide 180 graden waarna de caravan omsloeg. Het gevolg was dat de auto aan de achterzijde werd opgetild en met zijn neus in de andere richting tot stilstand kwam. Wonder boven wonder raakte niemand gewond. Wel ontstond er flinke schade.

Na het ongeluk werd de A58 richting Brabant vanaf Kapelle volledig afgesloten. Verkeer moest omrijden via de Oude Rijksweg (omleidingsroute U15). Het verkeer dat achter de auto met caravan had gereden moest wachten voor de Vlaketunnel.

Bergingsbedrijf De Moor heeft de personenauto weggesleept. Deze liep grote schade op aan de voorzijde. De caravan werd aan een voertuig van Rijkswaterstaat gekoppeld en vervolgens eveneens afgevoerd. De betrokkenen zijn meegenomen door de politie en de berger. Voor de familie werd vervangend vervoer geregeld zodat ze huiswaarts konden.

Nadat de berging was voltooid kon de weg rond 11.45 uur weer worden vrijgegeven. Het wachtende verkeer mocht toen pas verder rijden. Auto's die in de tussentijd probeerden te keren werden door de politie aangesproken. Vanwege het ongeluk ontstond op de snelweg een kilometerslange file. Ook op de omleidingsroute werd het erg druk en was af en toe sprake van langzaam rijdend tot stilstaand verkeer.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mark (19-8-2012 om 15:13)
Rien weet je wel zeker dat zij harder reden dan 80. Ook met snelheden benden de 80 kan een caravan kantelen. Dus ga er niet gelijk vanuit dat het door de snelheid komt.
Condor (19-8-2012 om 15:05)
Als je normaal met een caravan rijd en dan hoeft dat geen 80 te zijn, gebeurt er niets. Ik rijd al jaren met een caravan. Die politie is ook niet goed wijs, mensen bewust in een warme auto laten wachten. Als er een hond in zou zitten werd er schande van gespr. en was een bekeuring op zn plaats
Henri (19-8-2012 om 14:56)
Harstikke mesjokke die politie/rijkswaterstaat..Houd sowieso één baan vrij voor verkeer rijkswaterstaat !!! Éénzijdig ongeval kun je best dat voertuig passeren hoor bestaat niet dat hele tunnelbuis gevuld is en niemand langs kan door een caravan bah.. Denk aan doorstroming ! Aan de kant en rijden !
Vlissingse (19-8-2012 om 13:35)
Nou lekker dan, zit je daar met 30 graden in de auto. Ach ja, des te lekker is de duik in het water als je eenmaal op het strand ben.
Rien (19-8-2012 om 13:32)
Max. snelheid auto met aanhanger nog steeds 80km/uur dan kantelt de caravan niet
Cookie-instellingen beheren