Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 17 km

Professionele wietkwekerij ontdekt

Toegevoegd: 26-09-2012, 15.19 uur
Door: Roland de Jong

IJZENDIJKE - In een woning annex bedrijfspand in het buitengebied van IJzendijke is vanmorgen een professionele hennepkwekerij aangetroffen.

De kwekerij aan de Watervlietseweg, vlakbij de grens met België was verdeeld over vier ruimtes en een droogruimte. In één van de ruimtes werden ongeveer 400 oogstrijpe planten van ongeveer 1.50 cm hoog aangetroffen. In een tweede ruimte stonden nog eens 400 nagenoeg oogstrijpe hennepplanten.

In de andere ruimtes stonden 600 stekjes in verschillende groeistadia. Verder werd een droogruimte aangetroffen voor het drogen van de wietplanten. Ter plaatse werd vanochtend een 52-jarige man uit Leidschendam aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Er was een sprinklerinstallatie aangebracht. Ook waren de twee grote kweekruimtes voorzien van CO2-apparatuur. Deze apparatuur ontrekt zuurstof aan de lucht waardoor de planten sneller gaan groeien. Bij binnentreden van de ruimte is de kans groot dat men onwel wordt omdat er geen zuurstof aanwezig is.

Uit onderzoek van energiebedrijf Delta is gebleken dat de stroom buitenom de meter werd afgetapt. De kwekerij wordt op dit moment ontmanteld.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (27-9-2012 om 17:44)
Zonde...enorm veel werk vernield. ik leef mee met de eigenaar.
Iemand (27-9-2012 om 17:02)
Filip en Sacha hebben het al aan gegeven heb hier niks meer aan toe tevoegen helemaal mee eens. Leve Nederland . Bah
K (27-9-2012 om 11:58)
Ik hoop dat de echte daders hierachter ook gepakt worden en niet alleen hun personeel. @filip de enige die zielig is ben jij
BigBro (27-9-2012 om 02:58)
Het verrijken met CO2 naar max. het viervoudige van de normale ca. 400ppm is totaal onschadelijk voor de mens. De hogere concentratie CO2 verhoogt het omgekeerde assimilatie proces oftewel er wordt door de vegetatie max. 4x zoveel zuurstof geproduceerd!! Waarom altijd zo negatief doen????
Marco (27-9-2012 om 01:55)
Zet je plantjes lekker buiten. De laatste paar maanden prima groeizaam weer. Hoef je ook geen energie te stelen ! Van de mensen die wél gewoon eerlijk zijn ! Die draaien namelijk op voor 't verlies aan inkomsten. Wat mij betreft, komt 'dit soort' nooit meer boven de armoedegrens ! Hard aanpakken !!!
Piet piraat (26-9-2012 om 22:54)
Precies, oppakken en opruimen die handel,beetje zwart geld verdienen en drugs verkopen, bah!
Cookie-instellingen beheren