Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Gewonden bij ongeluk N59 Nieuwerkerk

Toegevoegd: 30-10-2012, 17.59 uur - Update: 30-10-2012, 20.07 uur
Door: Roland de Jong

NIEUWERKERK - Bij een ongeluk op de N59 bij Nieuwerkerk zijn vanmiddag meerdere mensen gewond geraakt. 
 
Even voor 16.00 uur kwamen twee bestelbusjes, een personenauto en een vrachtwagen met elkaar in aanrijding. Het ging om een kop-staartbotsing. Op het moment van het ongeluk zou een rijdende afzetting langs de N59 gereden zijn. Het verkeer over de weg reed dus langzamer dan normaal en een vrachtwagen zou op het langzaam rijdende verkeer zijn ingereden.


Door de snelheid en het gewicht van de Portugeese vrachtwagen kwamen beide voertuigen tegen de achterkant van een personenauto aan en alle drie de voertuigen schoven vervolgens tegen een bestelbus. Er werden meerdere ambulances en brandweerwagens opgeroepen. De brandweer heeft één bestelbusje opengeknipt om de twee inzittenden te bevrijden.

De twee gewonden kwamen allebei uit Oost-Souburg en zijn mannen van 60 en 34 jaar oud. Zij zijn met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis overgebracht. Door het ongeluk ontstond flink wat schade. Ook raakte het wegdek bezaaid met glas en brokstukken. De weg moest volledig worden afgesloten en Rijkswaterstaat zorgde voor een omleidingsroute via de naastgelegen parallelwegen.

Het busje waarin de twee Souburgers zaten, moest worden weggesleept door een takelbedrijf. Ook de personenauto moest worden getakeld. De bestelbus kon zijn weg vervolgen en ook de vrachtwagen kon nog verder rijden.

De bestuurder van de vrachtwagen, een Portugees van 33 jaar uit Avo, is door de politie meegenomen naar het bureau. Hij heeft daar een verklaring afgelegd met behulp van een tolk. Tegen hem zal proces-verbaal opgemaakt worden.

De weg is tot 19.00 uur vanavond afgesloten geweest vanwege onderzoek.


Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Benjamin blommaert (2-11-2012 om 16:15)
ik en mijn collega mogen van geluk spreken dat wij nog leven dus hou op over deze stomme discussie vrachtwagen chauffer zat niet op te letten we zijn dit ongeluk aan het verwerken mvg benjamin blommaert, slachoffer
@inwoner SD (31-10-2012 om 12:50)
Helemaal geen onoverzichtelijk punt. Het was op het rechte stuk tussen Oosterland en de Aldi Nieuwerkerk, dus het had niks met de verkeerslichten te maken. Mensen uit Sir en Oosterland zijn denk ik wel blij met de verkeerslichten, want dat scheelt hun een hoop wachttijd, alleen de zomerdrukte.....
Wim (31-10-2012 om 10:43)
Nieuwerkerker lul nou niet uit je nek want dit heeft totaal helemaal niets maar dan ook echt helemaal niets met de stoplichten temaken want die waren ze al een kilometer gepasseerd maar gewoon met een vrachtwagen chauffeur die iets anders zat te doen dan op te letten!!
Inwoner SD (31-10-2012 om 10:37)
Inderdaad een onoverzichtelijk punt! Is de chaffeur op zijn rijtijden gecontroleerd!! Buitenlandse chaffeurs zijn de laatste tijd erg in trek omdat ze andere regels kennen omtrend rijtijden!
Dorpsbewoner (31-10-2012 om 08:45)
Nieuwerkerker...denk na voor je schrijft! Er is gewoon even niet goed opgelet door enkele bestuurders, zoals daar al jaren regelmatig een kop/staartbotsing gebeurt...door bijv: afgeleid door een landbouwvoertuig, de aldi, een vogel o.i.d. Nu zou het opeens aan de nieuwe stoplichten liggen?!
Remco (31-10-2012 om 08:40)
Wil niet verveelend doen maar dit is na de dijk richting nieuwerkerk toe dus wat heeft dit verhaal met de stoplichten te maken
Cookie-instellingen beheren