Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

18 maanden Nederlandse cel

Toegevoegd: 12-02-2013, 16.34 uur
Door: Veerle van Iren
MIDDELBURG - Een 44-jarige Roemeense man afkomstig uit Brussel mag van de officier van justitie G. van der Hofstede achttien maanden achter de Nederlandse tralies gaan zitten. De Roemeen moest zich maandag voor de rechtbank in Middelburg verantwoorden omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij vijftien gevallen van zakkenrollen en pinnen met gestolen pinpassen.


De feiten vonden voornamelijk plaats in Zeeuws-Vaanderen. In totaal werd er voor zo'n 5000 euro van bankrekeningen geplunderd. De man ontkent alles. In de eerste plaats omdat hij op een aantal data waarop de zakkenrollerij zou hebben plaatsgevonden hij of in Roemenië vertoefde of in Oostende aan het werk was.

De man verklaarde dat zijn enige betrokkenheid bij de diefstallen was dat hij bij twee landgenoten in de auto was gestapt en in Nederland naar verschillende supermarkten was gereden om daar informatie in te winnen over het kopen van een auto. Terwijl zijn kompanen de winkel binnenstapten wachtte hij in de auto.

Dat hij op diverse camerabeelden in de supermarkten was te zien kwam onder meer omdat hij vond dat het allemaal wel erg lang duurde en zijn maten te lang wegbleven. Daarom ging de man een kijkje nemen om te zien waar zijn vrienden uithingen.

Uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (14-2-2013 om 16:56)
Waar slaat dit op nu mag de belastingbetaler zijn verblijf in ons staatshotel gaan betalen lijkt me behoorlijk wrang als je bestolen bent door deze man. ik vind gewoon de rekening van gevangenis presenteren bij vrijlating dan voelt hij er echt wat van.
Rob (13-2-2013 om 03:16)
Ja en die 18 maanden (12 netto) vindt ie helemaal niet erg want alles beter dan terug naar Roemenië. Het wordt nog veel erger met al dat uitschot uit het Oostblok. Pleur die grenzen toch eens dicht verdomme. Dat al die doctorandussen in de politiek dat niet inzien!!!
Henk (12-2-2013 om 23:46)
Ik voorspel rond de 18 uur dienstverlening .
Vlissingse (12-2-2013 om 19:59)
Zoals wij op school nederlands etc als vak krijgen. Nu kunnen wij belastingbetalers weer opdraaien voor dat tuig, laat ze lekker in de bak zitten in brussel of in hun eigen land
Vlissingse (12-2-2013 om 19:57)
Natuurlijk ontkent ie, is logisch. Wanneer gaan de ogen nou eens open van de regering, GRENZEN DICHT! Zelfs de politie zegt dat de meeste inbraken etc worden gepleegd door oostblok tuig. Volgens mij krijgen die als vak op school hoe breek ik het beste in en hoe kan ik het beste skimmen.
Doop (12-2-2013 om 17:57)
Typisch softie nederlands rechtertje "u MAG gaan zitten". nee,een echte rechter met ballen zegt "U MOET de bak in" . dis is gewoon vragen of ie wel zin heeft alstublieft meneer de buitenlandse draaideurcrimineel. om te kotsen gewoon !
Cookie-instellingen beheren