Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

18 maanden Nederlandse cel

Toegevoegd: 12-02-2013, 16.34 uur
Door: Veerle van Iren
MIDDELBURG - Een 44-jarige Roemeense man afkomstig uit Brussel mag van de officier van justitie G. van der Hofstede achttien maanden achter de Nederlandse tralies gaan zitten. De Roemeen moest zich maandag voor de rechtbank in Middelburg verantwoorden omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij vijftien gevallen van zakkenrollen en pinnen met gestolen pinpassen.


De feiten vonden voornamelijk plaats in Zeeuws-Vaanderen. In totaal werd er voor zo'n 5000 euro van bankrekeningen geplunderd. De man ontkent alles. In de eerste plaats omdat hij op een aantal data waarop de zakkenrollerij zou hebben plaatsgevonden hij of in Roemenië vertoefde of in Oostende aan het werk was.

De man verklaarde dat zijn enige betrokkenheid bij de diefstallen was dat hij bij twee landgenoten in de auto was gestapt en in Nederland naar verschillende supermarkten was gereden om daar informatie in te winnen over het kopen van een auto. Terwijl zijn kompanen de winkel binnenstapten wachtte hij in de auto.

Dat hij op diverse camerabeelden in de supermarkten was te zien kwam onder meer omdat hij vond dat het allemaal wel erg lang duurde en zijn maten te lang wegbleven. Daarom ging de man een kijkje nemen om te zien waar zijn vrienden uithingen.

Uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sylvia (12-2-2013 om 17:30)
Informatie inwinnen over het kopen van een auto doe je over het algemeen niet in een supermarkt. In Nederland niet tenminste...
Dik (12-2-2013 om 17:18)
Dat soort lui zijn beroeps leugenaars opzouten met dat soort lui van bejaarde mensen stelen dat weten ze wel hoe dat moet ik haat dat soort lui.
Wolf (12-2-2013 om 16:53)
In torentijd kunnen ze veel roemenen kwijt want die geloven hun eigen leugens nog doen weinig anders dan roven en stelen in nederland en dan zeggen het is uit overlevings drang ja duuuuuuuuuuuhhhhhhhh
Cookie-instellingen beheren