Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 16 km

Onderzoek inbraak nog in volle gang

Toegevoegd: 10-07-2013, 11.27 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het politie-onderzoek naar de inbraak vannacht bij de MediaMarkt in Middelburg is nog in volle gang. Er zijn nog steeds geen arrestaties verricht.


Vannacht kreeg de politie rond 04.20 uur een melding dat er mogelijk werd ingebroken bij de elektronicazaak op de Mortiereboulevard. Dat bleek het geval te zijn en de politie was nog net op tijd om te zien hoe de daders er in drie verschillende auto's vandoor gingen.

De achtervolging werd ingezet en in Zoutelande crashte één van de vluchtwagens. In Middelburg kwamen een vluchtauto en een politiewagen met elkaar in botsing. De derde auto ging er vandoor richting België. Het voertuig werd in Zeeuws-Vlaanderen door de politie beschoten toen men een wegblokkade probeerde te omzeilen. Ondanks die blokkade en de geloste schoten gingen de verdachten er toch vandoor.

De politie startte op de twee ongevalslocaties een zoekactie naar de gevluchte daders. Ondanks de inzet van een politiehond, het gebruik van verrekijkers en diverse agenten kon er niemand worden aangehouden. De politie is de afgelopen uren druk bezig geweest met het onderzoeken van sporen. Technisch rechercheurs en specialisten van de afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de politie hebben de ongevalslocaties onderzocht.

Bij het winkelpand is ook uitgebreid onderzoek gedaan. De recherche heeft daar de ter plekke achtergelaten dozen met apparatuur onderzocht. Ook zijn sporen afgenomen. De vluchtauto's zijn door de politie meegenomen om later ook de binnenkant goed te kunnen onderzoeken op sporen. Er zal onder meer gezocht worden naar DNA-materiaal van de daders.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moraal ridder (12-7-2013 om 11:03)
@Tom, ik ben van mening dat ze niet alle beschikbare middelen hebben gebruikt! en ja ook hun hebben regels maar de procedure inzake deze casus is toch erg helder! @ Lucien.. ik snap deze mensen heel goed ze hadden veel meer kunnen doen!
Mark (11-7-2013 om 23:25)
Vind ik ook lucien en tom,..commentaar leveren is makkelijk,helaas lastig voor sommige om iets vanaf 2 perspectieven te bekijken..tuurlijk hadden onze zeeuwse petten ze het liefste vastgezet, en tuurlijk hebben ze hun best gedaan,..dat blijkt maar want er zijn geen ongelukken gebeurd,vakwerk manne!
Dafxf (11-7-2013 om 20:54)
Nou vind je het echt dat de politie zijn best heeft gedaan wat ze zijn nog steeds niet gepakt de politie moet net zo op treden als in engeland niet luisteren de zweep er over
Weggebruiker (11-7-2013 om 19:19)
Wordt het dan niet eens de hoogste tijd om die regels van spijkermatten en blokkades aan te passen zodat de politie in staat is om echte criminelen te pakken. en niet alleen maar een camera langs de weg mogen zetten en mensen pakken die toevallig ff niet op hun snelheid letten.
LUCIEN (11-7-2013 om 16:08)
Blijkbaar hebben de meeste mensen hier in dit forum zoveel verstand van politiezaken !!!!!! Zoals wij burgers ons aan bepaalde regels moeten houden moet ook de politie dit doen .Verdiep jullie eerst daar eens in voor je allemaal verwijten hier het net op gooit ..De politie deed zijn best.
Frans (11-7-2013 om 15:02)
@Tom sorry maar de tijd van "je best doen" zonder resultaat is echt voorbij. Kan jij ook tegen je baas zeggen dat je je best hebt gedaan terwijl je niks voor elkaar krijgt?
Cookie-instellingen beheren