Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 20 km

Vrouw omgekomen bij ongeluk

Toegevoegd: 16-07-2013, 23.11 uur - Update: 17-07-2013, 08.39 uur
Door: Roland de Jong

OVERSLAG - In het Zeeuws-Vlaamse Overslag is dinsdagavond een 81-jarige vrouw om het leven gekomen bij een ongeluk.

De vrouw fietste rond 19.40 uur naast haar echtgenoot, die in een scootmobiel reed, over de Ronduiteweg. Ze wilden de Provinciale Weg oversteken om naar de Koninkjesdijk te rijden. Tijdens het oversteken werd de vrouw geschept door een bergingsvoertuig. De 81-jarige vrouw, afkomstig uit Koewacht, overleed ter plekke.


De bestuurder van de vrachtwagen, een 43-jarige man uit Axel, is aangehouden door de politie. Hij is overgebracht naar het politiebureau om daar een verklaring af te leggen. De man is rond 01.00 uur vannacht weer in vrijheid gesteld. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat hij geen grove overtreding heeft gemaakt die als oorzaak van het ongeval kan worden gezien. Om die reden is ook zijn rijbewijs niet ingenomen.
 
De politie heeft ter plekke uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Vanwege het ongeluk was de Provinciale Weg lange tijd volledig gestremd ter hoogte van de bewuste kruising. De fiets en de bergingsauto zijn beiden meegenomen voor nader onderzoek.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dafjemiddelburg (22-7-2013 om 18:49)
Die groene platen waren op het moment van de aanrijding NIET gemonteerd. Is door getuigen gezien en verteld tegen politie.
Wat erg (17-7-2013 om 20:45)
@ Ka, vlgs mij is dit een beetje "de pot verwijt de ketel". M.i. haal je 2 zaken door elkaar; remweg en slipsporen. Kijk nog maar eens naar de foto's. Van mij ook sterkte.
R van O (17-7-2013 om 19:26)
Hallo Ka, remweg is zeker 35 meter. Voor personenwagens 34 meter bij 60. Met variabelen in rekening genomen is de remweg incl. reactietijd eerder 50 meter. Daarbij dat het een remweg van 35 meter van een kleine (ongeladen) truck betreft maakt het waarschijnlijker dat er niet te hard gereden is.
Andere Marco (17-7-2013 om 19:02)
Dus Ka, jij wijst ook snel met je vinger naar een ander, je ken die Erik helemaal niet dus oordeel ook niet als je niks over hem weet. Er zal wel iets met die bocht te maken hebben, hoe ik die wagen zo ziet staan, lijkt net of hij de bocht wou nemen, maar ik weet het niet zeker. Sterkte.
Ka (17-7-2013 om 16:41)
Erik, beetje kort door de bocht, tenzij jij daar sporen-onderzoek hebt gedaan. Volgens mij mag je daar 60 km/u en dan heb je een remweg nodig van 34 m. We zijn mensen en maken fouten. De grootst gemaakte fout vind ik echter de mensen, die met vinger gaan wijzen naar anderen. Sterke aan betrokkenen!
Erik (17-7-2013 om 12:28)
Geen grove overtreding??? Ik zie een paar remsporen op de weg staan, dat ik denk van...nou, dat is ook niet zachtjes gegaan. Veel sterkte voor de nabestaande van het slachtoffer.
Cookie-instellingen beheren